Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze je 5* prehnanejch, ale pro me to je jedna z nejlepsich sci-fi komedii. Pro Burtona ne zas tak obvykly zanr zvladl na vybornou a do filmu dosadil spoustu znamejch tvari. Staci se podivat do titulku - co herec, to hvezda. Martani jsou hodne drsny a nedherne vybuchujou, hodne me pobavil bracha toho kluka, kterej si hraje na vojaka. Taky president je nezapomenutelne ztvarnenej Jackem Nicholsnem. A zaver kdy vsude poustej pisnicku je proste uzasnej. Sice to nepatri mezi nejlepsi Burtonovi filmy, ale pro me je to bezchybne. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V úvodu filmu běžící hovězí pečeně, pak nastupuje plejáda holywoodských hvězd. Od přistání Marťanů už to je zábavná a vtipná parodie na scifárny Dnem nezávislosti počínaje. Mimochodem, oba filmy vyšly ve stejném roce, to asi nebude náhoda. A taky design Marťanů s legračními dětskými pistolkami byl úžasný, za hudbou praskající hlavy se zeleným mozkem hvězdu přidávám. "Uaágagagagagaga!" Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VYHeZCEFwhI ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť s nadhľadom, nechápem to nízke hodnotenie. T. Burton si tu robí srandu zo všetkého a všetkých, aj sám zo seba, pričom paroduje čo sa dá a väčšinu času mu to i vychádza. Je tu množstvo scénok, na ktorých pomyslenie mi ešte dlhý čas vyvolá úsmev na tvári. Takto si predstavujem výborný relax a jednoduchú zábavu. Film netreba brať vážne, stačí len nastúpiť na vlnu zábavy a nechať sa unášať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Tim Burton natočil v Las Vegas opravdovou demolici a až poté ji zařadil do filmu - šlo o casino The Landmark, které patřilo kdysi i Howardu Hughesovi. Nyní je na místě parkoviště pro Las Vegas Convention Center. (fannah)
  • V 64. minutě můžeme v Kennedyho pokoji vpravo zahlédnout obraz „Nymfy a Satyr“ (1873) malíře Williama-Adolphea Bouguereaua. (Petsuchos)
  • Aby měla Lisa Marie (Marťanka) hladký a jemný kostým bez knoflíků nebo zipu, musela do něm být pokaždé zašita. (fannah)

Reklama

Reklama