Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje film, který drží rekord v rychlosti anihilace hereckých hvězd za jednotku času, pak je to právě Mars útočí. Režisér Tim Burton se nemazlil ani s takovou veličinou jakou je Jack Nicholson, a nechal ho sejmout v půlce filmu a ještě po "limonádovém" proslovu o významu přátelství a spolupráce mezi pozemšťany a Marťany. A co potom takový Michael J. Fox (známe ho z trilogie Zpátky do budoucnosti), který to odnese hned na začátku? I když film chvílemi ztrácí trochu spád, je to docela zábava, kterou si vychutnáte o to víc, jestliže aspoň trochu znáte béčkové americké filmy z padesátých let (nehlaste se všichni). Burtonův tribut pojednává o vesmírné invazi malých zelených - myslím, že jsou zelení - mužících s velkými zlomyslnými mozky, pobíhajících ve svých létajících talířích jen v lesklém spodním prádle. Vím, že to není důležité, ale nemohl jsem si pomoct. Dlouho nikdo na Zemi nevěří, že by mužíci mohli přiletět se zlými úmysly, a tak když lidstvu konečně všechno dojde, ufouni už se beztrestně prohánějí po ulicích velkoměst a masakrují prchající obyvatelstvo. Jestli chcete vědět, jak to s námi dopadne, nenechejte si tuhle sci-fi lapálii ujít - v životě jste určitě udělali větší hlouposti, ne? Obraz je slušný, lepší jste samozřejmě mohli vidět jen v dobrém kině. O zvuku bych si dovolil tvrdit totéž. Opět připomenu výbornou hudbu Danny Elfmana, která má na DVD skutečně říz. Výbava je - jak už si asi většina z nás u prvních disků Warner Bros. zvykla - chuďoučká. Najdeme zde skutečně jen to minimum: tedy údaje o hercích a režisérovi, informace o vzniku filmu a o jeho natáčení, a nakonec trailer. Nezapomeňme ani na "vysoce užitečnou" izolovanou hudební složku, přehrávanou včetně všech mezer. Věnovat jednu z položek menu reklamě, jako v případě tohoto i jiných disků, mě při možnostech technologie DVD přijde jako vyzývavost. Film 3/5 - Legrace, která vám může, ale nemusí sednout. Celkově by snímku neškodil větší spád. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nakopal bych kanál Nova Cinema do prdele, zpřerážel mu ruce a zakroutil krkem. Nic jiného si za opakované projevování absolutní neúcty ke kinematografii nezaslouží. Useknout filmu titulky jen proto, aby bylo možné nacpat před další pořad reklamy je nejtěžší filmový hřích. Notabene, když program jede podle časového plánu. Nechť se zodpovědní lidé stydí a dopadnou stejně, jako v tomto filmu Jack Nicholson. Na té vlajce by však nebyl znak Marsu, ale můj vztyčený prostředník. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je příkladem že i mistr tesař se někdy utne. Těžko říct, co tímhle nepovedeným žánrovým slepencem chtěl básník - pardon, Burton - vlastně říct. Jako parodie na staré béčkové scifi filmy mi to přijde zoufale nevtipné, lépe řečeno, kdykoliv čekám pointu nadějné scény, Burton ji jednoduše pohřbí. Je to nevyrovnané, scénáristicky nedodělané. Na druhou stranu nejsem určitě objektivní, kdyby nešlo o Burtona, od kterého čekám film s velkým F, přidal bych druhou hvězdičku... Celkový dojem 30 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mars attacks je dobrá komedie. V době svého vzniku ho neznalí lidé nešťastně brali jako parodii na Independence Day. Asi kvůli explodujícím památkám. To je ale nesmysl, jednak Independence Day parodovat nepotřebuje, je sám sobě karikaturou, a dále smysl exitence Mars Attacks, má kořeny mnhohem hlouběji v minulosti. V knižní předloze a v béčkových sci-fi padesátých let. Jednou již toto téma Tim Burton nakousnul Ed Woodem, a teď se k němu vrací sám v pozici jakoby béčkového režiséra. Myslím, že film je vydařenou parodií na staré naivní sci-fi a katastrofické snímky. Zároveď Burton vtipně zakomponoval a inovoval onu již dávnou přežitou sci-fi estetiku 50.let. Vtipná je především typologie postav, typická pro katastrofický žánr. Bývalý boxer, vracející se k manželce, abstinující budhistka Annette Bening atd. Dost se mi líbil například Martin Short v roli PR poradce, ten se fakt trefil. Svkěle zahrála svůj výstup i marťanská sonda Lisa Marie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Tim Burton se inspiroval fenoménem 50. let, a to sérií "béčkových" sci-fi filmů o invazi nepřátelských mimozemských civilizací z vesmíru. Výtvarné pojetí však přímo odkazuje ke kdysi populárním žvýkačkovým obrázkům firmy Topps. (hippyman)
  • Snímek za osmdesát milionů amerických dolarů patřil k nejdražším filmovým projektům roku 1996. (hippyman)

Reklama

Reklama