Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 2

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (290)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Z čumění na televizi... už mi hrabe. A mám vizi." Ach jo. Kde jsou ty časy, kdy jsem ve vyvolené tajemné vesnici hledal znamení a veden šestým smyslem jsem radostně skotačil v dešti stavebních dělníků, pršících na mě ze střechy. (4*4*4*5*4*). Časem (3*) kvalita klesala. Až přijeli Čtyři osli apokalypsy, vedení počmáraným mončičákem XXL velikosti, vydávajícím se za náboženského pošuka (věř, kdo chceš), který sem zabloudil z castingu pro dobrodružný komediální film. KVÍZOVÉ OKÉNKO: [][] Kdo to klepe na dveře? A) Chlupatá tlapa gorily Bautista, odhodlaně svírající Bibli. B) Lysá tlapička makaka Shyamalana, křečovitě držící výtisk jehovistické Strážné věže. C) Homofobní chachar z Ovy, svým komentátorským hetero ocasem.  D) Tolerantní, leč zklamaný Omnibus, svou lysou hlavou. [][] Správná odpověď je O). Odstřel přebytečného taťku, zachráníš svět! Podvodně adoptovaná dceruška jenom pokvete, sice bez taťky, ale s taťkou, a zbytek lidstva taky. Miliarda mrtvol sem, miliarda tam, všechno vyčistíme, Bibli pochopíme... a Bludmanovi na nebesích se pokloníme! Kolikrát udeřit čelem o zem? Stačí jednou. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Další Shyamalanův domeček pro panenky, za který se děj nikdy nesmí vydat, protože se okamžitě rozpadne jak pikařovy zuby. A také další sadistická upomínka na to, jak v současném prostředí živoří dřívější první muži Hollywoodu, kdy ty jejich ambiciozní konstrukce dokopávají studiová zadání a absence technologických limitů kamery, které dříve režiséry motivovaly k vizuální vynalézavosti, zatímco dnes si s obrazem sice můžou dělat zdánlivě co chtějí, ale ve výsledku všechny filmy vypadají stejně, tedy jako laciné televizní seriály. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„AŤ UŽ SVĚT SKONČÍ, NEBO NE, JE V RUKÁCH VÁS TŘECH!…“  Další film, ve kterým s váma Shy bude hrát hru „na čuráka“. Tentokrát to má solidní psychologickej rozměr, ale jak je u něj teďka zvykem, šílenství (divákovo) se nedostaví. Knižní předloha by mohla bejt zajímavá, tak mě napadá, jak by to dopadlo v režii někoho jinýho…Zpracováním je to takovej „Pozemšťan“, takže vykecávací divadlo, tady s trochou násilí. Místy fajn, ale jako celek průměr.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Cabin at the End of the World“, kterou v roce 2018 napsal Paul G. Tremblay, neznám. 2.) Napadlo mě, jak asi vypadaj čtyři jezdci apokalypsy.  ///  Thx za titule „saurix“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekaný překvápko ! Od tohoto režiséra, se neočekává nějaké Gore a litry krve (a ani zde nejsou záběry na usekané hlavy), ale do toho jsem právě šel, že po delší době, uvidím trošku zase něco jiného. No a po skončení filmu, jsem velice spokojený. Jasný a přímočarý tah na branku, už od samého začátku, bez zbytečného twistu v závěru. Žádné přiteplené líbačky, zde nejsou, takže mi ta dvojice nijak nevadila, dost netradiční Bautista celkem potěšil, televizní záběry katastrof, byly hezky děsivé (Tsunami top) a ve finále u mě zafungovaly i lehce emoce. Slušný film, líbilo se mi to. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan opět po svém a opět režíruje svůj vlastní bezduchý scénář, který se neustále snaží balit do sofistikovaného a extrémně mysteriózního thrilleru. Kde jsou ty doby, kdy si vystačil s málem a nestavěl vše na překombinovaných ale ve výsledku plochých až blbých myšlenkách. Pořád dokáže zkomponovat pěkné obrazy, ale psát už by opravdu neměl. Někdo klepe na dveře není chytrý, ani napínavý a hlavně ani zábavný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Režisér M. Night Shyamalan si ve svém filmu neodpustil vlastní cameo. Můžeme ho zahlédnout v teleshopping reklamě na fritovací hrnec, který je prezentován jako ideální na smažené kuře. (Muffino)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama