Reklama

Reklama

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

  • USA The Wonderful Story of Henry Sugar
Trailer 1

VOD (1)

Bohatý muž se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Adaptace oblíbeného příběhu od Roalda Dahla z dílny Wese Andersona. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Wes Anderson bude můj typický 3* režisér. Snímky od něj jsou zajímavé svou originalitou, jinakostí, barevností, hravostí, humorem, stylem vyprávění. Přiznám se ale, že jeho speciální kulisy a vizuál mým očím nelahodí a rozhodně nejde o můj styl. Asi budu mít vždy hlavní problém s dějem, který mě zatím ani jednou nijak neuchvátil nebo mi nic neříkal. Vyprávění bylo extrémně rychlé a herci byly zároveň vypravěči a zároveň postavami. Humor jsem zaznamenala a párkrát jsem se zasmála, ale jen v minimální míře. Líbí se mi, že si Anderson jede „to svoje.“ Slabší 3 ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný příběh Henryho Sugara je velice povedený kraťas, který rozhodně stojí za zhlédnutí. Není to sice asi Andersonův nejlepší film (ono také těžko srovnávat krátký příběh s celovečerním), ale minimálně působí jako čerstvý vzduch mezi jeho posledními projekty, mimo jiné díky skvělému a neokoukanému obsazení a nápaditému způsobu vyprávění. Anderson vzal vše, co ho dělá dobrým, a vložil to do necelých čtyřiceti minut, a přidal k tomu něco nového. Příjemná délka, krásné vizuály, nápaditý přístup a fantastičtí herci. Více zde. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Bylo to příjemné.  Opravdu zdařilý mix stylů dvou velkých vypravěčů. Jen jedna drobná vada. Ani by mi nevadil ten voice-over. Ale ten záměrný voice-over, kdy čtou povídku i se všemi "Herny řekl" "Henry odvětil" mě teda šíleně štval. A myslím, že to příběhu nedodalo nic nového. Obešel bych se bez toho. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z posledných krátkych filmov (Poison, The Ratcatcher), ktoré Wes Anderson cez Netflif vypustil do sveta, práve ten s dĺžkou seriálového epizódu je koncepčne a herecky najjednotnejší. Vybraní herci vo svojich roliach sa cítia komfortne. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Anderson stále umí sehnat skvělé herce a skvěle je povodit mezi půvabně kýčovitými obrázky, leč už nějakou tu dobu trpí též neschopností (nyní asi již chronickou) uplácat zajímavý příběh, jehož absenci se zde podobně jako ve Francouzské depeši snaží maskovat kulometným drmolením dávajícím jednomu mně vybrat toliko ze dvou možností – buď přestanu páně režisérův slovní průjem nejpozději po deseti minutách sledovat, nebo si budu muset skočit pro aspirin. Lepší dvě díky Monsieuru Gustavovi, Šmakovi a zejména staršímu z obou přítomných Benů, který byl jako vždy vynikající. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne v januári 2022. (Arsenal83)
  • Je to druhý film v rade po Asteroid City (2023), v ktorom sa po deviatich po sebe nasledujúcich spoluprácach neobjavuje Bill Murray, obľúbenec Wesa Andersona. Murray mal hrať v Asteroid City, ale musel opustiť produkciu kvôli nakazeniu COVID-19. (Arsenal83)
  • Při ceně 50 000 liber za noc, tedy 18,25 milionu liber ročně, by se za 35 let vydělalo 644 milionů liber. (Johnny.ARN)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Reklama

Reklama