Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No zrozená z ohně bejt může, ale ještě by bylo fajn, kdyby jí někdo řekl, že divák není zrozen k nudě. Těšil jsem se na Sofia Boutellu, která umí být rajc, ale tady aby jeden pohledal a to je ještě to lepší na filmu. Samotný děj, plný výbůchů  "jsme netflix máme na to" na efekt a to radši nemluvím o zpomalovačkách, při těch jsem cítil vysloveně trapně. No jo no, tak Zack je o pár milionku dolarů bohatší a já o pár hodin života chudší, takový už je život filmového fanouška- hledání filmových klenotů znamená pochod mezi sračkama. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snyder byl kdysi pro mě nejprogresivnějím filmařem z hlediska vizuálu, po zhlédnutí Rebel Moon si však musím malinko zabrblat, přičemž jsem představoval si od největšího sci-fi Netflixu pro letošní rok jinačí hody. Jsem tak trošku purista, mám rád čistý obraz ve vysokém rozlišení a jelikož Enko na dobré příběhy nedá, cením alespoň jejich požadavky na natáčení na digitál ve 4k. Rebel Moon je však čistě digitální fraška (Rachel Stone je furt ale horší), kde mě to trhalo za oči a spílal jsem, že se tvůrci drobet více nesnažili buď o realističtější barvy nebo praktické efekty. Zajímavé pro mě však bylo, že předcházející digitální hrátky (například 300) pro mě tak otravné nebyly. Jsem zvědav na druhý díl, kdy už nutnou expozici máme za sebou a mohlo by se tak jednak o zajímavější kousek. I když z hlediska vizuálu půjde o totéž, příběhově už víme, že nemáme čekat nic objevného (takové Star Wars od něj bych opravdu vidět nechtěl), ale doufám, že to bude alespoň záživnější guilty pleasure. Tohle už si znovu nepustím, i když jsem se spíše bavil než nudil. PS : Sofia Boutella je tu suprová (nejlepší bod na filmu), Charlie Hunnam naopak dost upozaděn (všimněte si, že půlku filmu vůbec nemluví) a hrozně mi připomínal Travise Fimmela. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Jéjku, to je zase krásná hysterie tady. Zatímco Ahsoky, Mandaloriani a podobný ♦️viny tady dostávají čtyřky, pětky, u Rebel Moon létají hvězdičky a odpady. A přitom je to mnohem lepší než cokoliv z nové trilogie SW. Prostě jen další ujištění, že nejste nic jiného než trapná banda pozérských šašků. Těch 6/10 víceméně na klid. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snyder býval režisérem, jehož filmy jsem zhruba do roku 2013 střídavě hodnotil velmi vysoko nebo naopak velmi nízko, no v poslední desetiletce se moje přijímání Zackových filmů ustálilo spíše na těch nižších počtech hvězdiček, přičemž Rebel Moon se evidentně stal vyvrcholením tohoto trendu. Níž už to v podstatě nejde, tady je špatně úplně všechno krom toho, že si to zhruba drží technické parametry hollywoodského blockbusteru. Hodně štěstí se snahou kolem téhle sračky vystavět nový filmový vesmír, protože si nedokážu představit, koho tyhle postavy a svět budou reálně zajímat. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha, Ne. Ani při rozdělení na pět sezení prostě ne. Zack Snyder dovede natočit obstojný nebo i dobrý film. Nic z toho ale Rebel Moon není. Opisování domácího úkolu z památných scén ze žánru sci-fi za posledních šedesát let (a vlastně nejen sci-fi) v tak vyblitě digitální podobě, že i původní Justice League nebo The Flash vedle toho vypadají jako pokus o film. To vše navíc v dvě hodiny dlouhém intru bez hlavy a paty, kde je materiál na montáže natažený (i díky slowmo) na 90% filmu. Zbytek jsou titulky a naprosto z pr.... vytažená konfrontace která vlastně nic moc nezmění. Ale "vypadá to hezky", má to "postavy" a jde tam o budoucnost "promyšleného vesmíru". Viděl jsem toho už hodně ale takovouto zbytečnou záležitost, kde se někdo pokoušel napěchovat úplně všechno tak moc, až ve filmu nebylo vlastně nic, ještě ne. A díky těm mizerným trikům vlastně ani jako prezentace televizorů někde v rohu elektra tohle neobstojí. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama