Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naganská nostalgie zafungovala tak, jak měla a Pánkovi se navíc podařilo filmu vtisknout ducha nesmrtelných dětských filmů jako byli Páni kluci. No ne že by se ke kvalitám starých klasik nějak výrazně přiblížil, ale ten nádech tu je a to mi vlastně stačí. Fajn to bylo i co do castingu a musím říct, že dětští herci se vedle osvědčených jmen neztratili. Naopak parta výrostků, s nimiž hlavní hrdinové měří síly, se zrovna nevyvedla a motiv domácího násilí mi přišel naprosto zbytečný a do celkového konceptu se nehodil. I s tím Haškem se to tady dalo zařídit elegantněji. Takže za mě je to fajn, ale jen si tak říkám, jestli ta cílovka, kterou jsou především děti, zrovna tohle ocení. 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Stačilo by napsat, že je to příjemný film pro děti a mládež. Už to vypadalo, že přes skvělou tradici se u nás takové filmy přestaly točit. Jedním z důvodů může být i to, co ukazuje i tento snímek, tedy problém s dětskými herci. Zkrátka chybí režiséři, kteří by dokázali kvalitně s neherci pracovat, tedy přesněji vůbec pracovat s herci. Obsazení dospělých rolí není nikterak špatné, v roli maminky je ta lepší z Issových, v roli dědečka horší z Brousků. Že špatně zahraje Hašek, to se dalo předpokládat. U Brouska je to trošku větší ostuda, ale vzhledem k tomu, že takto afektovaně se v jiných rolích neprojevuje, přičítám to na vrub Pánka. Z dětských herců stojí za zmínku pouze pokračovatel Holého a Kotka Brenton, který je přirozený a naprosto uvěřitelný. Z uctivé vzdálenosti mu na záda dýchá Johana Racková, ostatní dětští herci nepředvádí nic zajímavého. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná a překvapivě solidní podívaná, která sice není ničím originální, svůj účel ale splní. Je evidentní, že Dan Pánek byl v době konání Nagana malým klukem, protože zcela přesně zachytil to, co se tehdy dělo a jak hokejové šílenství zachvátilo bez výjimek celý národ. Devadesátková a nostalgická atmosféra funguje výborně, což platí i o trochu nenápadných, ale taktéž přesných kulisách, které mají dobový nádech. Příběh je tedy dost předvídatelný a klišovitý, to ale tolik nevadí, protože tempo je poměrně svižné, navíc funguje i po vztahové stránce, protože Pánkovi se podařilo minimalisticky a nenápadně zachytit poměry v několika rozvrácených rodinách, v nichž to asi není tak veselé, ale sportovní vyžití a parta kamarádů jsou jakýmsi únikem před realitou. A ačkoli mnoho prvků není dořešeno a zůstane u náznaků, opět to tolik nevadí. Výsledek je moc fajn i díky obsazení, v němž tedy chybí nějaký výrazný dětský talent, všichni zúčastnění ale hrají velmi dobře, jsou sympatičtí a probíhá mezi nimi potřebná přátelská chemie. Z dospělých pak nejvíc zaujmou Hynek Čermák, jemuž stačí nechat působit své charisma, a Klára Issová. Děti Nagana jsou možná trochu nenápadný film, v záplavě mnoha zbytečných a nablblých tuzemských komedií ale zaslouží pozornost, protože patří k těm nemálo počinům, u nichž se rodiče nemusí před svými potomky stydět, že jsou dojati. Více zde. 60 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neni to uplne debilni a prumer si to asi zaslouzi. Problem jsou neverohodne texty predrikavane detskymi herci (nebo neherci). Jasny, Tomasove Holy se nerodi kazdy den, ale tohle prece jen pusobilo trosku moc umele. Skoda. Potesil naopak Cermak, ktery je cim dal lepsi a zaujala linka s tou tyranou holcickou. Ta tomu dodala trosku sily. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nagano znie v českom pohľade majestátne, mám rád Hyneka Čermáka, oči puči Issovej už menej, ale príbehovo ma film vôbec nezaujal. A tie deti fakt nevedia hrať a príde mi to, ako keby u nás aj v ČR brali len nejakých potomkov známych ľudí alebo cez nejakú tlačenku. Nie je možné mať tak netalentované ksichty a medzi nimi ani jeden, čo by bol schopný. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Hláška: „Čágo bélo, šílenci,“ která ve filmu zazní, odkazuje na Terezu Pergnerovou a pořad Eso (od r. 1994), který uváděla. Dále zde zazní věta: „Když máš hlad, utrhni si malej kousek.“ Jedná se o odkaz na reklamu žvýkaček Bubble Tape, ve které vystupoval Jaromír Jágr. (Duoscop)
  • Film měl premiéru 22. února 2023, tedy přesně 25 let od památného hokejového finále Zimních olympijských her 1998, které se konalo 22. února 1998. (MikeCool)

Reklama

Reklama