Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové filtry, lokace a oblečení (!) vnášející ponurost, výkony hvězd nižší svítivosti (West, Moore, Sinise) a pár nervy cuchajících scén. Opojen těmito fakty skočil režisér Ruben z Empire State Building a let by to byl úchvatný, kdyby mu někde v půlce nezazvonil mobil a na displeji se neobjevilo jméno Fox Mulder. Znenadání zjistil, že na zádech nemá křídla, či padák, ale jen batoh s cihlami, které mu tam naložil scénárista, ovšem za výše uvedené klady jsem mu alespoň na místo dopadu ochotně přistavil kontejner s odpadky. Celou dobu mi vrtalo hlavou, proč hoši ze "za Mléčnou dráhou doleva a pak 2000 světelných let rovně" plus jejich přisluhovači z třípísmenné bezpečnostní agentury rovnou nesprovodili šťouravé rodiče nenápadně ze světa (ona jako redaktorka by si mohla propíchnout čelní lalok propisovací tužkou, na něj by během zápasu nečekaně spadla světelná kostka s ukazatelem skóre)? S koncem však přišlo vysvětlení a já zase ten kontejner odsunul.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku skvěle budovaná atmosféra zejména za pomocí tajemné hudby tak trochu ve stylu X-Files, které mi i celý snímek připomínal. FIlm táhne zajímavý scénář, který v závěru trochu zklame a rozuzlení působí lehce naivně, ale mystery atmosféra a dychtění diváka po rozuzlení je patrno po celou stopáž. Původně jsem čekal špionážní thriller, ale dostal jsem trochu něco jiného. A já překvapení rád, obzvláště pokud jsou takto příjemná. ()

Reklama

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem filmu je spolehlivý výkon Julianne Moore. Vše ostatní je jen hodně špatný scénář, který sice zřídka obsahuje slušné momenty, ale ty ztroskotávají na neschopnosti tvůrce vtělit jim poutavou podobu, to se týká i vizuální stránky s amatérsky roztřesenou kamerou a houpavým obrazem, který (autor promine) je jen velmi těžko tvůrčím záměrem. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Škoda, těmi výjevy mimozemských bytostí (a nemyslím si, že bych tím něco prozrazoval) ztratí poněkud film na atmosféře a "uvěření", mnohem více mě však vadí některé detaily, jako již obligátní stoprocentní nevyčerpání po urputném běhu, či nicsenestání po nárazu a podobně. V tomto snímku to opravdu vadí. Alespoň mně. Jinak ovšem celkově to je poměrně zajímavý thriller, který má především kvalitní příběh a proto mu veškeré neduhy patrně na konci odpustíte... [7/1O] (The Forgotten, USA, mystery-thriller) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mnozí píší, že to mělo i na víc, že první polovina měla vše, co takový film má obsahovat. No,m s tímhle nemůžu vůbec souhlasit, tenhle film od začátku ztrácí. V přechodu do druhé polovinu to jde tak dolů, že se to dotýká i odpadu. A závěr, ten je naprosto skvostný, ukončený během tří minut, ve kterých se rozluští všechno, ale v podstatě nic. Jakoby dosel pasek, a oni museli to všechno vysvětlování shrnout. Ne, tenhle film se mi prostě nelíbil, přítom jsem se na něj těšil, tohle téma mně docela zajímá. Proto ta jedna hvězdička, tu druhou má Julianne Moore, ne proto, že hrála dobře, což samozřejmě nehrála, není to dobrá herečka, ale mám pro ní, jako pro ženu slabost. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)

Reklama

Reklama