Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární pohádka s oblíbenými písničkami Z. Svěráka a J. Uhlíře, které už zlidověly. Dnes již patří do zlatého fondu České televize. Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání je lék. Zatímco: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A taky: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě… Jestli vám tyto slogany a písničky nic neříkají, tak to jste opravdu ještě nikdy neviděli pohádku Princové jsou na draka. Teď už ale pojďme nahlédnout společně do pokoje malého Martina (J. Kaněra). Maminka (J. Bohdalová) synům oznámí, že budou mít nového tátu, a Martinovi se v noci zdá pohádkový sen o království, které je ohroženo zlým drakem. Naštěstí je tu ale právě chytrý Martin, který má pohádky doslova v malíčku. Poradí králi (V. Menšík), jak na draka – chtělo by to Honzu… Honza (J. Čenský) postaví pevnou zeď, zbaví království nebezpečného draka, zamiluje se do princezny (I. Andrlová) a všichni budou šťastni… (Česká televize)

(více)

Recenze (263)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co se písniček týče, trumfne tuhle pohádku jen Šíleně smutná princezna..."Dělání", "Kdyby se v komnatách", "Není to příjemné pomyšlení", "Hlupáku najdu tě", "Statistika",... na televizní produkci opravdu neuvěřitelné... Herecké obsazení je milé, za sebe chci jen vyzdvihnout Ivanu Andrlovou, která je nejen pěkná, milá a solidně herecky vybavená, ale především svoje kusy skvěle odzpívala, má krásný hlas. Jinak - teď zas k pohádce - nic světoborného, ale těma písničkama se posouvá vysoko 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Z původně nevinné televizní hříčky do Studia Kamarád se během let stala kultovní pohádka. Alespoň tedy mé generace. Je plná štěpných songů, které zlidověly a hrajou se po večírcích, je plná pitoreskních postaviček a výborných dialogů. Úvodní sekvence rozhovoru matky se synem tomu dává i hlubší rozměr. Je to Chalupovo životní dílo. A skvělý muzikál. 100% ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Typická komunistická studiová pohádka spíchnutá pro nedělní Studio kamarád jeho dvorním scénáristou. Umakart a chemlon z toho leze jak sláma z bot a je vidět, že Chalupa uměl možná spát scénáře pro studiové pořady pro děti, ale když se pokusil napsat v podobném duchu pohádku, dopadlo to tragicky. Ani plejáda slavných herců to nezachrání. Příběh je banální, dialogy trapné, nudné a nezáživné, dramatizace některých scén se kvalitou blíží amatérskému ochotnickému spolku, což zase jde na vrub Adamcovu režisérskému "umu", který dnes realizuje točením nechutných telenovel. Zachraňují to v podstatě jen dnes už legendární písničky Svěrák-Uhlíř, které jsou jediným pozitivem tohoto podivného filmařského počinu. A za ně dvě hvězdy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s golfistou pode mnou, že mezi televizními pohádkami se jedná bezesporu o nejlepší filmový kus. A možná, že by se pohádka neztratila ani ve filmové kategorii. Opět musím podtrhnout humor. Ten je v pohádkách strašně důležitý a v těch dnešních bohužel často chybí. Snad netřeba zdůrazňovat, že polovinu práce odvede Vladimír Menšík. Bez něj by to snad ani nebylo ono. A samozřejmě bez hudby. Jaroslav Uhlíř se prostě jako hudebník narodil a sudičky mu navíc k jeho bezbřehému talentu věnovaly i chuť pracovat pro děti. I to z něj tak učinilo doslova geniálního textaře a hudebníka. Na co on sáhne, se v tomto poli potýká s úrodou. Písně jsou legendární a pohádku milují rodiny napříč všemi generacemi. Není divu. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Skvele!! Pred chvili jsem se na YouTube dojal nad originalnim taneckem "Hlupaku najdu te" a pripomel si mnohe dalsi. Hezke pisnicky, vtip, legrace a inteligentni zabava. Bohuzel v dnesni dobe se podobne kousky netoci /asi to nikdo neumi/ , a kdyz poocku sleduji dnesni pohadky, pripadaji mi znacne debilni.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Kameny na stavbu zdi byly ve skutečnosti polystyrenové, pouze jeden byl pravý, a to ten, který měl na sobě pan rádce, když jej odnášeli po písničce „Hlupáku najdu tě“. (Krocka)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1990 v režii Petra Obdržálka i stejnojmenná rozhlasová pohádka. (Miggi90)

Reklama

Reklama