Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem na tento film původně četl několik pochvalných recenzí (to byla chyba), moje očekávání bylo při sledování dost veliký. Výsledek je jasný zklamání. Trochu bláznivá road movie komedie, utápějící se ve ztřeštěné zápletce a amerických klišé, ve mně často probouzela rozpaky. Snaha v mnoha ohledech působit mravokárně a varovně, se utápí v absurdním ději a chování lidí, které je natolik vzdálené realitě, že jakákoli konfrontace s reálným světem se jeví, jako nesmyl. Nevím, o co autorům šlo. Jestli pobavit, tak se to chvílemi trochu i podařilo (Ne moc často. Mám rád jiný typ humoru.) Mě to ale přijde, že se snažili ještě o něco víc, a to se jim bohužel vůbec nepovadlo. Tohle bylo šlápnutí vedle a zdejší hodnocení zdaleka neodpovídá „kvalitám“ filmu. Já dávám 33%. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sem se dostal nahodou, dival sem se na TV a kdyz byla reklama tak sem proste prepnul na CT a tam zacinala Dalnice…ted si rikam ještě ze sem tak udelal! Boba Gale mam rad od doby kdy se podilel na Navratu do budoucnosti, tady jeste vice klade duraz na ruzne paradoxy a predklada radu zajimavych otazek (napr. ve meste legalnich drog nebo v pravnickem meste). Herecke obsazeni je prijemne, gary oldman se vyziva ve sve roli nejironictejsiho chlapka na zemi a ta mu paradne sedne. 5* ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film! Nejlepší na tom všem je, že jsem vlastně vůbec nic nečekal. Nevěděl jsem o čem byl a ten plakát s rozkročenou holkou mi připadal jako vystřižený z časopisu pro řidiče kamionů (lol). Moje zuřivé tleskání patří taky veleváženýmu herceckému ansáblu z nichž mi nejvíc utkvěli Smart- Oldman ve svých "žrasoidních" roličkách. Konec vás sice donutí přemýšlet, což je u podobnýho filmu neobvyklé, ale zbytek to všechno vykompenzuje. A Bůh je mi svědkem, že po závěrečných titulcích jsem měl neskutečně dobrou náladu a chuť začít hrát na činely... ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nerozhodného Neala Olivera tíží zásadní otázka co dál. Pokud chce znát odpověď a jestli bude mít i trochu štěstí, možná si ho vybere tajemný a také notně škodolibý(je totiž poloviční Ir) – O . W. Grant. Potom stačí pouze jediné; vyrazit po neexistující Interstate 60 :-) Pohodová road movie, kterou snadno přehlédnete. Nebýt tandemu Korbitch, které si tento nenápadný snímek také získal a favorita v mé top G. Oldmana, tak jsem ochuzená o neskutečně zábavnou jízdu za dobrodružstvím. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Věta "There's a signpost up ahead," která zazní z úst O. W. Granta (Gary Oldman), je slavný citát z amerického fantasy seriálu The Twilight Zone, který byl vysílán v letech 1959–1964. (Tygrys)
  • Sally (Melyssa Ade) komentuje film, který běží v televizi v 19. minutě, slovy: „Já bych nikdy neodešla.“ Jedná se o závěrečnou scénu z filmu Blízká setkání třetího druhu (1977). Jde o zásadní rozhodnutí – zda nastoupit do kosmické lodi mimozemšťanů či ne. (sator)
  • Když Neal (James Marsden) vidí poprvé svůj narozeninový dárek – červené BMW – hraje v pozadí melodie, která odkazuje na obdobnou scénu ve filmu Návrat do budoucnosti, kdy Marty (Michael J. Fox) otevře garáž a vidí své nové auto (černý truck). (Tygrys)

Reklama

Reklama