Reklama

Reklama

Komediální drama s Petem Davidsonem, Sethem Rogenem a Paulem Danem v hlavních rolích popisuje neuvěřitelný příběh boje Davida s Goliášem, kdy se parta amatérských investorů na internetu rozhodla ukázat, jak je burza na Wall Street křehká, a organizovaně začala navyšovat hodnotu společnosti GameStop (ano, obchod s videohrami), až se z ní stala nejúspěšnější společnost na světě. V důsledku toho utrpěly významné hedgeové fondy a nezávislí short selleři zničující finanční ztrátu. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (118)

castor 

všechny recenze uživatele

Tyhle upovídané filmy nesednou každému, přiznám se, že často mezi takovou skupinu patřím. A když se navíc jedná o finanční téma, palec nahoru ode mě tvůrci zrovna nezískají. Musím ale říct, že zhruba od poloviny jsem si na nastolenou laťku zvykl, poměrně jsem se orientoval a tuhle látku pojednávající o případu GameStop místy i docela užil. Kauza toho času sloužila jako forma boje proti systému mocných byznysmenů rozhodujících o životech prostých lidí. Právě hrstka (a pak pořádná hromada) malých investorů se během pandemie covidu rozhodla začít nakupovat akcie GameStopu a vytlačit tak jejich hodnotu do takových výšin, že hyeny z Wall Streetu neměly klidné spaní. Craig Gillespie, který stojí za velmi dobrou černočernou Já, Tonyou a ještě lepší sérií Pam a Tommy, posbíral hodně sympatické obsazení a celé to pojal jako svižnou a moderní filmařinu. Na kauzu pohlíží skrze různé perspektivy, takže kromě moderního revolucionáře Paula Dana vnímáme i vlky z Wall Street či zadlužené studentky nebo zdravotní sestřičku. Otírá se ale i o jakési davové šílenství, které ve společnosti (v dobrém, ale hlavně v tom zlém) vnímáme v posledních letech nepříjemně často. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Bizarní skutečný minipříběh byl Hollywoodem přetaven do čehosi s "vyšším posláním", nad čímž by většina aktérů toho minipříběhu asi kroutila nevěřícně hlavou. Kromě toho má tento film specificky antičeský problém v tom, že je strašlivě ukecaný a točí se převážně kolem lidí, organizací a činností, ve kterých se většina Čechů vůbec neorientuje a nikdy o nich neslyšela (přičemž film skoro nic z toho nevysvětluje). Je to ale velmi slušně řemeslně natočeno. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, za mě se ale jedná spíš o mizerně investovaný Čas těch tupců, kteří ho obětují sledování tohoto snímku. Pro mě se totiž jedná o ukázkový film s přízviskem Nezáživný. Je tedy pravda, že jsem se ze začátku dost obával, že vzhledem k ne úplné orientaci ve světě financí, burzy a investování všeobecně, se v tom budu nepěkně topit, což se naštěstí ale až tak nevyplnilo, jelikož tvůrci celou tu událost podali minimálně tak, aby se alespoň v ústřední myšlence a principu vyznal každý, což určitě lze připočíst k dobru, na druhou stranu celý ten příběh ovšem není zpracovaný ani trochu způsobem, aby dokázal v jakémkoliv ohledu zaujmout. Neoslovila mě zápletka, která se odehrává sice v doslova zběsilém tempu, nicméně krom hromady faktů již nic dalšího nenabízí, nefungují zde ani trochu dramatické a ani emoční momenty, stejně tak jako nějaké vyhrocení, respektive pointa v závěru filmu, která šla též úplně mimo mě, dále mě nebavily ani jednotlivé totálně nesympatické postavy, které mi vesměs přišly nezajímavé a nevýrazné, a to i díky sice hvězdnému, ale ne příliš trefně vybranému castingu, chybělo mi tu ale i napětí, atmosféra, či nějaký celkově poutavější styl, no prostě já si nemůžu pomoct, ale ten film mě skutečně vůbec nezaujal a neoslovil snad v žádném ohledu, takže za mě se tak jedná opravdu jen o chladnou rekonstrukci možná pro někoho úchvatné události ze světa financí, pro běžného konzumenta jde ovšem jen o sled nepoutavých informací, slov a gest. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený a zábavný film o tom, jak se obyčejný lidé postavili lidem z Wall Street a připravili je o jejích prachy. Režisér Craig Gillespie je velmi šikovný režisér a už několikrát mi ukázal, že umí točit filmy podle skutečných událostí. Gillespie točí filmy, aby byly zábavný, působivý, stylový a byly taky svým způsobem dravý a odvážný. A to se mu povedlo i s jeho nejnovějším filmem. Peníze těch tupců nám představí neuvěřitelný příběh, a je nám to prezentováno, tak abychom celou situaci pochopili a užili si tu bouři, kterou to vyvolalo. Gillespie to vysvětlí jednoduše a srozumitelně, a o to více si film užijeme. Režisérovi se povedlo sehnat velmi šikovné obsazení, které umí prodat příběh. Paul Dano má hodně civilní roli a je v ní skvělý a zábavný. Seth Rogen si svou roli užil a zahrál to moc dobře. Líbil se mi výkon Nicka Offermana a Vincenta D'Onofrioa, protože oba pány jejich role evidentně hodně bavili. I zbytek obsazení je super - Sebastain Stan je parádní. Jediný, kdo mi nesedl je Pete Davidson, který hraje Petea Davidsona. Peníze těch tupců je zábavný a dobře natočený film, který mi dost sedl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O niečom takom ako GameStop som veru v živote nepočul, no napriek tomu uznávam, že príbeh o vzostupe tejto spoločnosti ma celkom zaujal. Aj keď som nikdy nejako extra nepochopil, ako hedge fondy fungujú (čo ma asi pripravilo o kus lepšieho pochopenia deju), tak bolo zaujímavé sledovať ako sa absolútne nezainteresovaní ľudia dostali vďaka Keithovi Gillovi k obrovskému balíku peniaz (ako slepé kura k zrnu). Napriek tomu som bol prekvapený, že tí ľudia sa vôbec nebáli riskovať, hoci mali sami väčšinou dlhy a nie práve dobré finančné zázemie. Už som len čakal, kedy to celé padne ako domček z karát. Film rozhodne zaujímavý, aj keď z mojej strany nie úplne pochopený. 3* ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Když se objevují autentické záběry reakcí některých youtuberů, tak se na moment objeví í český youtuber Erik Meldík z ViralBrothers. (Posheidon)
  • Skutečný Ken Griffin (ve filmu ztvárněný Nickem Offermanem) se tvrdě ohradil proti způsobu, jakým jej tvůrci ve filmu ztvárnili a rozhodl se zažalovat studio Sony Pictures. Oslovil proto přinejmenším dvě advokátní kanceláře a rozeslal několik výhružných dopisů. Griffin argumentoval tím, že „film překračuje pomyslnou hranici mezi vědomě nepravdivým a pomlouvačným vykreslením mé osoby a společnosti Citadel Securities“. (HellFire)
  • Natáčalo sa v New Jersey (Morris - katolícka univerzita Saint Elizabeth, Essex, Hudson) od októbra do novembra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Reklama

Reklama