Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dokoukával na nejvíc etap od doby, co aktivně sleduji filmy. Fantasy obecně nemám rád a tohle bylo pro mě téměř nekoukatelné. Zajímavý námět to určitě mělo, filmy o posmrtném životě (Duch, Pevné pouto,...) mám rád, nicméně tohle mě neoslovilo. Jednoduše...nudil jsem se. Abych jenom nehanil, tak to mělo i pár silných stránek - např. kamera a zvuk. Ovšem koukat 2 hodiny na nebe a přitom se nic moc neděje, to u mě nefungovalo. Sečteno podtrženo - 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce patří rozhodně What Dreams May Come k tomu nejlepšímu co existuje a ani po dějové stránce to není o moc horší. Příjemný film, který si tak trochu hraje s myšlenkou, jak správně žít svůj život, aby jste si na konci vašich dnů mohli říct, že to všechno co jste v životě prožili, mělo tak býti. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný film, netradičné pojatie tradičnej témy (záhrobie), konečne z trošku humánnejšieho a ľudskejšieho uhla pohľadu, než len klasický duchársky horror. Navyše herecky oplýva veľmi kvalitnou zostavou, vizuál úžasný, hudba podmanivá, príbeh jemný, citlivý, záver na hranici tolerancie. To všetko by malo vyjsť na jasných päť hviezdičiek, škoda však, že kompatibilita medzi každou z menovaných zložiek nebola vždy dokonalá a tak aj celkový dojem z filmu nedosiahol moje očakávania. 70%. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí za shlédnutí pouze pro jeho vizuální stránku. A částečně pro půvaby rozesmáté tváře, olemované rusými vlnkami, hlavní ženské postavy v těch chvílích, kdy se směje. Samotný příběh je neuvěřitelná slátanina křesťanských a východních představ o smrti s romantickou linií té největší možné lásky, kterou není schopna ukončit ani samotná smrt. Což bolí. Obzvláště řezavé bolení pouze místy ustupuje. Naštěstí lze obdivovat tu fantazii, která je hravá a snad i inspirativní. Hlavní postavou je doktor Chris Nielsen (Robin Williams), který má jediný cíl: být se svoji vyvolenou za každého stavu všech možných realit i jiných dimenzí. Nejdůležitější ženskou postavou je kurátorka umělecké galerie Annie Collins-Nielsen (Annabella Sciorra) s psychickým traumatem posledního žijícího člena rodiny. Z dalších rolí: syn Ian (Josh Paddock), který při nanebevzetí dává přednost podobě Alberta Lewise (Cuba Gooding Jr.), dcera Marie (Jessica Brooks Grant), která při stejném nanebevzetí dává přednost podobě východoasijské letušky Leony (Rosalind Chao), a průvodce za bránu Pekla (Max von Sydow). Vzájemná láska je příjemná pro oba poznamenané. Umanuté setrvávání mrtvého mezi živými a přehnaně pedantské nároky na vlastní potomstvo nejsou příjemné již pro nikoho. Potom se nelze divit tomu, když vlastní děti dají přednost podobě někoho jiného ve chvíli, kdy se mají opět setkat se svým náročným rodičem. Alespoň ta fantazie se povedla a je jedním z mála důkazů, že i výtvarné umění může mít i užitnou hodnotu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný, místy bolestně krutý a působivý film plný fantaskních obrazů o umírání a následném ocitnutí se na druhé straně. Robin Williams hraje lékaře, který přišel po autonehodě o své dvě děti a který při jiné autonehodě umírá a ocitá se v říši mrtvých.Tam se setkává se svými blízkými, ale musí také vysvobodit svoji milovanou ženu, která po sebevraždě skončila v pekle. Film je plný špičkových speciálních efektů, má skvělé nápady, přijde s děsivým zobrazením Pekla a rozhodně nepůsobí optimisticky, ale docela nepříjemně mrazivě. Hlavní je, že dokáže strhnout dobrým rozložením invence, skvělými režijními nápady a perfektním Robinem Williamsem v hlavní roli. Mírně depresivní a tak nějak neradostný film. Aby taky ne, když je o smrti a umírání. 100% ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu měla zaznít i (v tu dobu) nevydaná píseň Guns N 'Roses „This I Love“, ale z nějakého důvodu režisér píseň nepoužil. (ČSFD)
  • Název filmu byl inspirován slovy Hamleta: „Je důstojnější trpělivě snášet kopance, rány, facky osudu, nebo nebo se vrhnout proti moři útrap a rázem všechno skončit? Zemřít, spát! Nic víc. Ten spánek uspí bolest srdce, ukončí všechna trapná trápení lidského těla. Jaké větší přání by člověk mohl mít? Spát, zemřít, nebýt. Ve spánku snad i snít. Tady to vázne. Jaké sny zjevují se po smrti, když vyvlékli jsme se z tělesných pout?“ (sator)
  • Když jde Chris Nielsen (Robin Williams) se svým psem a narazí na Alberta Lewise (Cuba Gooding Jr.), Albert zvolá: „Naposledy jsi mě viděl, když mi bylo 63 let, nataženého na koronárním oddělení, kdo chce, aby mu bylo 63 po celou věčnost ?!“ Robin Williams zemřel ve věku 63 let. (sator)

Reklama

Reklama