Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (310)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Fallouty jsem v podstatě nehrál, ale odmala mě tenhle retro atomic age post-apo svět fascinuje a doufal jsem v pořádnou filmovou / TV adaptaci. Dík za adekvátní rozpočet a výsledek je solidní! Exploatační nukleární western je to správný, divácky vděčný pojetí, vybombená jižní Kalifornie vypadá náležitě dobře, má to všechny potřebný propriety, atmosféru zatracený civilizace, sektářských kultů a dystopie, nechybí parádní písničkový oldies soundtrack. Děj je tak akorát poutavý, místy zbytečně natahovaný, postavy zábavný (#1 Goggins, dle očekávání), herecky mi vadilo obsazení Maxima - Moten je nevýrazný, až lehce otravný. Humor se daří, i když, občas snad až příliš imbecilní. Vůbec nejsilnější scéna je hned ta úvodní v první epizodě (x). V součtu: bomba to není, rád bych to "přesahovější", jsem ale spokojený a vidím další potenciál. S01: 80% / Jak výborný načasování série ve chvíli, kdy nám doomsday clock ukazuje rekordních 90 sekund před půlnocí... Právě čtu "Nuclear War: A Scenario" a je to hodně zlověstný. Zajímá-li vás kulturní a dějinný kontext, vřele doporučuji dokumenty jako Trinity & Beyond, Atomic Cafe a nebo letošní Turning Point: The Bomb and the Cold War. ♪♫ ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi milé a co si budeme říkat, nečekané překvapení, které nešlo vymyslet o mnoho lépe, respektive o temnou post-apo depresárnu jako ve filmu "Road" davy ani moc nestojí. Mohlo se ubrat na infantilním humoru a trochu přidat na té "šedivé budoucnosti", ale jinak velmi dobré. Mr.Hlad - až jsem taky srdcař prvních dvou dílů, nesouhlasím. Tyhle hry moc dnešních diváků VOD  nepamatuje a startovací díl byl pro mnohé ten průměrný Bethesdí. Nehledě na to, že seriál nešéfuje TimCain, ale Todd Howard a ten si chce rozhodně vařit svou polévku. ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Takhle se dělají videoherní adaptace! Žádné předělávky známého příběhu, nýbrž seriál, který stojí na vlastních nohou. A přesně tím Fallout je. Známý videoherní svět slouží spíše do pozadí a seriál je stavěn na originálním příběhu a postavách. Na skrz všemi epizodami proudí skvělá atmosféra sedící jak do postapokalyptického světa, tak do šedesátých let minulého století. Stejně tak skvělé snímání záběrů, hudba nebo praktické efekty seriálu dodávají pomyslnou duši. Hlavní příběh stojící na třech hlavních postavách, přičemž se jedna liší od druhé mě stále neomrzel a do seriálu se nesmírně hodí. Walton Goggins spolu s Ellou Purnell seriálový Fallout nesmírně tahají a jejich příběhové linky vás baví snad po celou dobu. Aaron Moten rozhodně není špatným hercem, jeho postava Maximuse je též zajímavá, ale bohužel tahá za slabší konec než zmíněné dvě další postavy. Seriál si umí pohrávat s tempem a dobrým načasováním. Střídání vážnějších témat za ty odlehčené funguje na jedničku. Ovšem někdy bohužel trávíme s určitými příběhovými oblouky, které jsou těmi slabšími až moc času a jedná se snad o jediné minus celého seriálu, který jinak šlape jako hodinky. Seriálu, který si vás na začátku zaháčkuje, přičemž se ani nenadějete a jste u poslední epizody. Sem s další sérií! ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Dobrý a povedený seriál, který mi několikrát vykouzlil úsměv na tváři a dost jsem si ho užil. Neznám hry, neznám příběhy a reálně jsem o seriálu věděl jen to, že se odehrává v post apokalyptickém světě, a že tady bude Walton Goggins bez nosu. Bez znalostí her a příběhu se mi k seriálu přistupovalo snadněji, než kdybych byl fanoušek a viděl všechny ty rozdíly, chyby nebo špatné tvůrčí rozhodnutí. Čistě z mého pohledu musím tvůrce seriálu velmi pochválit, jelikož vytvořili funkční a zábavný seriál, který má dobré a zajímavé postavy, parádní vizuální stránku, hudbu, kameru a dost černého humoru plného krve. Osobně si mě seriál získal hned v první epizodě a já jsem byl velmi příjemně spokojený. Spokojenost mi vydržela až do konce, ale pár zádrhelů bych na cestě ke konci našel. Tempo některých linek bylo pomalejší, některé vedlejší postavy do počtu a určitě bych se nezlobil, kdybych se dozvěděl mnohem více, jak se věci mají, jak svět funguje atd. - počítám, že na tyhle otázky dostanu odpověď v dalších řadách. Ella Purnell mi v této roli hodně sedla a já si její výkon dost užil, a fandil jsem jí. Aaron Moten není špatný herec, jen mi několikrát přišlo, že tlačí na pilu až moc. Walton Goggins si krade desítky scén pro sebe a je v této roli perfektní. Fallout je dobrý a zábavný seriál, u kterého se těším na další řadu, ve které se dozvím více o tom, co se děje. 7,5-8/10 ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Seriál vyzerá viac ako brožúra pre návštevníkov Universal Theme Parku rezaná krvou a všadeprítomným debilným marveláckym humorom, než presvedčivý postapo svet. Dostali sme tak hlúpučký Westworld v podobe, ako si ho predstavuje Bethesda. Treba sa preto pripraviť, že sa tu (narozdiel od minuloročného The Last of Us) jasne cieli na pubertálneho diváka, ktorý sa obtrel maximálne o Fallout 4 a 76, ktoré majú bližšie k Borderlands než k temným pôvodným Falloutom. Mladšiemu Nolanovi už tak skoro znovu na lep neskočím. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Sběrači víček mají na sobě ikonickou zbroj NCR rangerů z videohry „Fallout New Vegas“. (Veskoslav)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)
  • Scéna, ve které technik Vaultu 33 sdělí Overseerům, že se rozbil vodní čip, je odkazem na úplně první herní „Fallout“, ve kterém hledání vodního čipu bylo hlavní zápletkou. (UncleMorty)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama