Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Papundeklová klasika klasik, nezapomenutelné písně a hlášky(hajdula pajdula, nezájem). Od této pohádky jsem začal dlabat kysané zelí a zůstalo mi to do teď. herecké výkony jsou veskrze sympatické a Konvalinková byla ještě za kočku(Paulová je furt). 5 hvězd je asi fakt dost, ale když se vám něco pozitivně vryje do paměti napořád, tak odpustíte i malé mouchy a občas neuškodí přestřelit, v tomto případě určitě. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kde je peklo? Peklo je tam, kde ženy s příšernými parukami v nevkusných oblečcích tančí disko a nutí k tomu jiné. Jsem ráda, že není sobota, ale teplotu si pro jistotu přeměřím. Čerti jsou umolousaní zavšivení smraďoši, požírající kyselé zelí kvůli správnému šklebu a Luciper není vládce pekla, ale jen šéf odboru, celému tomu velí generální ředitelka Peklinda. Nikoli naposledy se do pohádky promítla rčení ve své doslovné realizaci. Zatímco tady po "šijou s tebou všichni čerti" jsou čerti nuceni chopit se jehly a čerti si stěžují na placení cizích dluhů po zaznění věty "to mi byl čert dlužen" v Andělu Páně svatá Lucie upíjí noci a o půjčení koně je žádán svatý Martin. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch tuctovějších studiových osmdesátkových "pod hodinu" pohádek obložených papírovými kulisami a proložených spoustou písniček, které jsou podstatně slabomyslnější a nevýraznější než třeba v Co Takhle Svatba, Princi. A kriticky vzato, i ty písničky jsou spíš do hudby mluvené slovo. Za zapamatování nestojí skoro nic, kromě toho, že tu moderní čertice trsají na disko hudbu, a že tu Jitka Molavcová, Naďa Konvalinková a Jana Paulová vypadají velmi mladě (však taky 1982;)) a nosí vcelku přiléhavé overaly:) Není to nic, co by uráželo, a ve své třídě je to čistý průměr, takže asi 50%. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Člověk nese čerta z pekla, to jsou věci..." Peklo v téhle moderně pojaté pohádce funguje vskutku zvláště (hlavní slovo tu nemají čerti ale čertice, a lucifer je pěkný ňouma), setkat se tu můžeme s různými technickými vymoženostmi (počítač či televize), ale hlavně se spoustou vtipných a chytlavých písniček ("Tak se čerte snaž, uč se mariáš..."). Nakonec se ale dočkáme i obligátního pohádkové poučení tentokrát o tom, že kdo se chce zbavit chyb, nejdříve je musí uznat. Já zas musím uznat, že i když je to klasická "papundeklová" pohádka, herecké výkony čertů (Nárožný, Dvořák Preiss) i čertic (Slunéčková, Konvalinková, Molavcová) vůbec nejsou špatné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama