Reklama

Reklama

Cabin Fever

  • USA Cabin Fever (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice vysokoškoláků se o svých posledních prázdninách vydá do opuštěného srubu v lesích. Poté, co potkají pár vyšinutých vesničanů, zjistí, že s místem plánovaných mejdanů není něco v pořádku. Pálí je pokožka, dělají se jim puchýře. Jednoho po druhém napadá masožravý virus. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (318)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Ak pôjdete do lesa, budťe velmi opatrný." Aj takýto dopad môžu mať slová resp. varovania, ktoré ale neposlúchli partia vysokoškolákov, ktorý sa rozhodli stráviť prázdniny na chate. Nikto ale netuší čo sa tu začne odohrávať, čo za nákaza na nich čaká ktorú keď raz dostanete, začne sa vám rozpadať koža a začnete mať suchý kašel po ktorom budete zvracať. Je zaujímave že po takom dlhom čase som si znovu pustil Cabin Fever, a bol som náramne prekvapený, napätie sa vôbec nestratilo, humor taktiež, hudba ostala tá istá jediné čo sa zmenilo bola atmosféra, ktorá už nedosahovala tolko, kolko som pociťoval po prvom pozretí. Ale napriek tomu sa tu dajú nájsť zaujímavé scénky pri ktorých som sa smial, zvlášť pritej kde chlapec ktorý má tetanus vyskočí a spraví kung-fu a zahryzne sa do ruky nakazenému chlapíkovy, alebo ešte zimomriavková scénka kde si žena depiluje nohy a začne sa jej pomaly rozpadať koža. Občas sa miestami zasmejete, čo je normálne, trochu dobrého humoru nezaškodí, ale musím jednu hviezdičku ubrať, pretože už to nejako strácalo grády 80 percent. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Krasna lesni priroda, hudba Angela Badalamentiho, brutalita a sexy zeny. Eli Roth zavalel uz v debutu, ktery sice diky sve prilisne jednoduchosti a low-budgetovosti nema na jeho pozdejsi vyborny Hostel, ale atmosfera chatky v lese a nakazlive infekce funguje skvele. "Why would you wanna kill squirrels?".."'cause they're gay." 6/10 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám k smrti rád teenagerské vyvražďovačky, hlavně když se odehrávají v nějakém prdelákově, kde jsou místní burani včetně policajtů buď zdegenerovaní nebo aspoň divní, a mám rád taky všelijaké horrorové nechutnosti a gore, takže s tímhle béčkem bych měl být vcelku spokojený. Ale při nejlepší vůli nemůžu dát víc než tři hvězdy, za prvé mi byla nesnesitelně nesympatická celá ta pikniková parta, za druhé na mě celý film působil tak nějak amatérsky, ale ne roztomile amatérsky, což mám rád, ale spíš nechtěně amatérsky. Nejpovedenější z celého filmu byl asi stařík s puškou "na negry" ("for niggers"), i za tenhle žertík je ta třetí hvězda. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad utlučený jednoduchým zpracováním. Nemám osobně nic proti partě hajzlíků, kteří si jedou na týden zapařit a musím uznat, že režisér a scenárista měli pár svých okamžiků, ale na tři hvězdičky by tu muselo být trochu méně nezodpovězených otázek, o třídu lepší herci a míň divných scén - nemluvím teď jen o posledních dvaceti minutách, které se zvrhnou do akce "musíme ty maníky zabít za každou cenu", ale třeba o "pancakes" scéně, kterou nejsem sto pochopit. Podobných křečí je tu bohužel víc, což v kombinaci s jen velmi průměrným celkem (od kameramana, přes dramaturga až po zmiňované herce) zanechává smutně spálenou příležitost. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Režijně totálně nezvládnutý pokus o horor, bez špetky atmosféry a napětí, se špatně napsanými a mizerně zahranými postavami. Celá ta parta na chatě se chová jako banda trotlů, nikoho z nich nanapadne dojít si k sousedovi pro auto, aby se co nejrychleji dostali z nakažené oblasti. Mají na svědomí jeden lidský život, jejich nakažená kamarádka pomalu umírá a nákaza se rychle šíří, přesto jedna z hrdinek cítí nevyhnutelnou potřebu si oholit nohy, případně si zašukat s přítelem, jakoby se nic nedělo. Některé scény (a celá druhá půle filmu) díky své stupiditě a naprosté zmatenosti nabývají až surrealistických rozměrů. A k tomu podivnému a x-krát nastavovanému konci ani nemá smysl se vyjadřovat. Ta jedna * je za snahu pojmou vyčpělý žánr teen hororu aspoň trochu originálním způsobem. Jinak ale nebrat..... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Film obsahuje krátku potitulkovú scénu. (EvilMatus)
  • V závěrečných titulcích je muž v králičím kostýmu zmíněn jako "We'll never tell" (nikdy vám neřekneme). (SHI-SHA)
  • Film si svou premiéru odbyl v roce 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Původně se ale neměl na festivalu vůbec objevit. Colin Geddes, jenž měl na starosti půlnoční sekci, ho ovšem zařadil do programu i přes oficiální odmítnutí. Nakonec se Cabin Fever stal filmem s nejvyšším ziskem, a to i přesto, že byl promítán jako závěrečný snímek festivalu. (virus10)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno