Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (174)

Flego 

všechny recenze uživatele

Že sa Nemci vysporiadali z nacistickej traumy a vzniku svetovej vojny dokázali aj týmto snímkom. Síce je vojnový, ale úplne inak ako by sme očakávali. Ide o brutálnu jazdu plnú násilia a extrémnych situácií pri tejto honbe za židovským zlatom, ale čo je podstatné je to, že má film nadsádzku a jemný humor. Nič netreba brať vážne, len sa treba na tejto "tarantinovke" baviť. Filmová hudba je perfektná a nemecké dobové pesničky film ozvláštňujú. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sisu je mnohem stylovější a dravější jízda, a nebere se ani trochu vážně, což tady trochu ruší, když to není o nic méně akční výplach. Ale postavy sympatické, příběh funguje a akce slušně natočená s nápaditými killy nácků, taky bavilo dost. Na rozdíl od svého Finského bratra ve zbrani má Heinrichův příběh blíž ke Coenovkám než k Tarantinovi. 7/10 ()

Reklama

kersten 

všechny recenze uživatele

Dejová línia bola zaujímavá. Celkove spracovanie už horšie. Nesmrteľnosť podaktorych postáv ma vytáčala do nepríčetnosti. Prehnané, silene....až sa rozum pozastavoval. Mám k tomuto filmu rozpoluplny názor. Na jednej strane som nadávala, aké je to hlúpe, zbytočne prehnané scény, už som chcela aby niektoré scény skončily, ale oni nie a tlačili na pílu, tlačili. Až mi to bolo nepríjemné. Na druhej strane som vydržala do konca, chcela som to vidieť aj keď od začiatku bol jasný finish. Nezatracujem ho. Slabší priemer. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinem je ve filmu více než zřejmá, ať už se to týká postav a dialogů, stylu natočení či celkového vizuálu. Němci na to nešli vůbec špatně, snímek působí velice autenticky a realisticky, což se týká i samotných akčních scén. Osobně byl ale uvítal mnohem více krve a brutality, tempo mohlo být podle mě malinko svižnější, nijak zvlášť mě nezaujaly ani jednotlivé postavy, byť většina z nich není vůbec špatně zahraná. Z námětu šlo rozhodně vymáčknout mnohem více. Takhle je to jen průměrná, neurážející jednorázová záležitost, nic víc. 5/10. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi takhle nějak si Němci představují (a přejí), že to v Německu na jaře 1945 vypadalo. Zcela ne-nacističtí vesničané, dezertující vojáci (co tvrdí že jsou vrazi a s válkou skončili). Prostě trpící národ hodných lidí trpící pod vlivem SS. Na to, že to má hodinu a půl mě to celkem nudné a rozvláčné. Film prakticky využije každý moment, aby zpomalil (debaty o ničem) nebo se kochal sám sebou (vystajlované záběry). A to mě celkem rozčilovalo.  Naštěstí ne tolik, jako často zmiňované Sisu. To je o několik levelů debilnější. Na tohle se alespoň dalo regulérně dívat. Pozn.: …a protože bylo třeba plnit tabulky, je na závěr 90% amerických vojáků tmavé pleti :D. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Kostel, kolem kterého se film odehrává, je kostel svatého Václava ve městě Výsluní. (CumajzCZ)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)
  • Afroamerická jednotka amerických vojáků s buvolem ve znaku na konci filmu vychází ze skutečnosti, jednalo se o 92. peší divizi, která byla jedinou afroamerickou jednotkou přímo bojující na evropském kontinentu. Nebojovala však v Německu, ale v Itálii. (Všežrout)

Reklama

Reklama