Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože mám ve své filmotéce několik anime kousků, tak tento druh filmů doteď nepatřil k mým nejvyhledávanějším. Po shlédnutí tohoto snímku však přišel čas na změnu, protože jsem byl velice mile překvapený a hlavně spokojený s tím co jsem viděl. Hlavním plusem je nádherná animace prostředí, která je v určitých pasážích úžasně propracovaná do sebemenšího detailu. Ve spojení s hudebním doprovodem nabídne divákovi slušnou porci záživné podívané, kterou jen sem tam naruší poněkud kostrbatý děj. Některé místa jsou totiž trošičku nudnější, stejně jako charakteristika několika vedlejších postav. Tvůrci totiž všechno vsadili na kouzlo hlavní hrdinky, jenž ovšem v určitých chvílích také zrovna dvakrát nezabodovala. Narozdíl od své filmové kolegyně nám totiž animovaná Saya nenabídne takový krvavý masakr, což je ovšem odvozeno od pojetí, kterým se tvůrci nechali inspirovat. Film z roku 2009 sázel totiž především na svou akčnost a litry krve, zatímco jeho starší bratříček spíše kladl důraz na vytvoření co nejtemnější atmosféry. Trošku mi vadilo i divné ztvárnění upírů/démonů, které bylo ze slabšího soudku. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Animace je úžasná a fungujou zde i klasické hororové postupy, povědomé spíš z vlkodlačích než z upířích filmů. Na ploše 3/4 hodiny se to ale nějak není schopné pořádně rozjet. Znatelně chybí aspoň minimální charakterizace postav a to zvlášť u hlavní hrdinky, která je těžce nesympatická a rozhodně by potřebovala i nějaké jiné projevy než jen pouhé likvidování upírodlaků a nenávistné pohledy, které ochotně vrhá na všechny postavy kolem ní. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mám rád upíry. Mám rád zamračené slečny. Mám rád boj s katanou. Saya? Saya je tohle všechno dohromady a ještě něco navrh. Tenhle "pilot" není až tak pilotem, spíš jen inspirací pro geniální anime seriál Blood+. Zdánlivě jde v seriálu o to samé, ale... jsou tu rozdíly... drobné, ale podstatné, takže i když Blood+ na Blood: The Last Vampire "navazuje" a netají se s tím, tak jsou to dvě samostaná díla. Obě perfektní. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní akční hororový nářez, který sice občas kapičku zakulhá po animační stránce, podstatné ale je, že zábavy nabízí víc, než leckterý celovečerák - tak úžasně natřískaný je. PS.: A opravdu nedoporučuji koukat na jeho celovečerní zpreznění v režii Chrise Nahona. Nemuseli byste to přežít ve zdraví... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Upírov ja veľmi môžem ale Blood:The Last Vampire ma nenadchol až tak ako by som bol čakal. V prvom rade je v tomto anime veľmi zvláštny dizajn postáv, samotná Saya (inak saya je puzdro samurajského meča) má ústa ako po návšteve plastického chirurga a samotné príšerky sú príliš príšerkaté aby ma nejak zaujali. Na druhej strane je tu výborná animácia a časté využívanie CGI, čo však na rozdiel od mnohých iných anime nie je na škodu. Nuž a ak je toto pilot resp. prequel k Blood+ tak je to ten najnešťastnejší pilot aký som videl, pretože odhaľuje jeden taký spoiler, ktorý by si nedovolil snáď nikto, kto by plánoval vypustiť komerčný 50 dielny seriál. Za výbornú temnú atmosféru 8/10 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama