Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Céčková záležitost, kde máme digi krev, digi monstra, digi příběh...Dobře, příběh digi není, je jen klasicky tuctovej a nemá čím překvapit. Já nicméně hledal takovou tu jednohubku, co není extra dlouhá, něco se v ní děje a můžu u ní absolutně vypnout. A to u tohoto snímku rozhodně jde. "Nesmrtelnost" hlavní lidské hrdinky mi nevadila, neporazitelnost japonské verze Bladea v dívčím provedení mi rovněž nevadila, protože tohle je přesně ten typ filmu, kde je vše přehnané a divák s tím musí počítat. Takže jsem s lehce ironickým úsměvem na rtech sledoval, jak ty dvě holky všechno zvládnou, hlavně díky spanilé Saye, a dokráčí k předvídatelnému, ale pohodovému konci. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochválit se dá snad jenom vizuál (kostýmy nebo kamerové filtry jsou občas opravdu pěkné), hudba Clinta Mansella a poměrně působivá flashbacková bitka v lese. Jinak bída a utrpení: naprosto stupidní a nesmyslný děj, ve kterém nic nefunguje a který působí dojmem, že každá pátá scéna byla vystřižena, epilepticky sestříhané akční sekvence, kde jednotlivé záběry na sebe navíc příliš nenavazují, nezajímaví herci/postavy/dialogy a absolutně nefungující a nerozvinutý svět/mytologie. Korunu tomu nasazuje závěrečný minutový "osudový" souboj. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Strašidelné, děsivé, temné × nerozpracované, slabé. Strašidelný to bylo. Krev taky tekla, teda krev, no jak se to vezme. Smysl to taky nějak dávalo. Ale byl to hodně slabý kulturní zážitek. Jen škoda herečky Ji-hyeon Jeon, kvůli které jsem se na tento děsuplný příběh dívala. Je to pohodovka, která pobaví svými nedokonalými triky, svou nedotažeností, zmatenou kamerou a praštěnou americkou holkou. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní béčko jsem už opravdu dlouho neviděla. Naprosto hloupé dialogy, u kterých se člověk zasměje, zakroutí hlavou, nebo si dokonce řekne, že si z něj tvůrci snad dělají srandu. Velmi laciné triky čítající rádoby cool zpomalovačky, trochu Matrixu, samé máchání s katanou a digitální krev. Všechna klišé, na která jen pomyslete, a to nemluvím o nezajímavých charakterech, nezajímavém ději apod. A že by nějaké napětí, naznačující že se jedná o horor? Ani náhodou. Sama nuda a šeď. Nebýt podivné souvislosti s výtečným anime Blood +, tenhle film bych si nikdy nepustla a byla ušetřená zbytečného zklamání ztráty času. Japonsko-zahraniční kooperace s Korejkou v hlavní roli (mimochodem Ji-hyeon Jeon znám z vynikajících korejských filmů a naprosto nechápu její účast v tomto) prostě není dobrá. 1* za jednu a půl hodiny času, ale i tak to na mě bylo příliš dlouhé. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Blade, Underworld, anime Blood: The Last Vampire, Blood: The Last Vampire 2009... . Nevím kdo koho vykradl a je mi to vcelku jedno. Mám rád filmy o upírech a tento film mi udělal radost. I když je Nahon Francouz, povedlo se mu dát do BLV to, co se mi na asijské kinematografii tolik líbí. Poetiku, postavy které žijí a bojují samy se sebou, hudbu která filmu pomáhá... Sice se mu to povedlo nejspíš jen díky náhodě, nebo nějaké chorobě, ale i tak je pro mě BLV slušný úpírák. Pokud v něčem pokulhává(no dobře, belhá se) např. za Bladem, tak jsou to příšerné triky. Naštěstí film na nich není postavený, protože jeho těžištěm je příběh a hlavní postava. Co příběhu vysloveně škodilo, byla role přitroublé Američanky a přítomnost rádobytajné organizace. Ale i tak zbyla spousta super akce a zajímavých momentů. Jako opravdu příjemné překvapení považuji konec, který bývá u podobných filmů katastrofální. Nebyl překvapivý(ostatně to nebylo ve filmu nic), ale byl...vkusný a megadémonka působila opravdu mysticky. Je velká škoda, že se nechopil režie některý s asijských tygrů. Když si tak čtu, co jsem napsal, nevím proč dávám 3*. Asi proto, že během filmu jsem se nenudil. A to za ty 3* stojí. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama