Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

CinemaRanger

všechny recenze uživatele

Při prvním oznámení, že se tento seriál bude točit jsem byl nadšený, že tu vznikne variace na moje oblíbená Akta X. Z prvního dílu jsem vlastně docela spokojen. Mohlo to dopadnou hůř, zkrátka televizní průměr, ale případy jsou jinak zaobalené než jiné detektivky a vizuál je velice povedený. Ani to nepůsobí nijak trapně, což je také plus. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepokrytý plagiát ČT, jehož inspirace francouzským seriálem OVNI’s (UFO’s) je do očí bijící. Stejné retro prostředí, stejný vědecký ústav, zkoumající „nadpřirozené“ fenomény a stejný tým vědců, vydávající se po stopách záhad, nahlášených občany. Jenomže, když dva dělají totéž, není to totéž a rozdíl mezi těmito dvěma počiny je jako ono příslovečné nebe a dudy. Místo kvalit kultovního francouzského seriálu, dostali v prvním díle čeští diváci za své koncesionářské výpalné „komedii“, která musí obsahovat slovo „Ukrajina“, a na které je k smíchu jen paranormální představa jejích tvůrců o reáliích doby: předseda JZD vylepšuje platební bilanci družstva výrobou konzerv z masa chcíplých prasat (!?), svážených ze širokého okolí, a agentka tajné politické policie vyšetřuje vraždu, suplujíc tak práci „kriminálky“. Korunu všemu nasazuje „vědec“, který netuší, jak správně vyslovit název hvězdy Alfa Centauri. A tak za úsměv snad stojí pouze onen mrtvý muž, nalezen zamrzlý v ledovém kvádru jako jakýsi československý Ötzi. ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Já se na to docela těšil...A to byla asi ta chyba. Odpustil bych tomu všechno (špatné herecké výkony téměř všech, hloupý scénář, JZD vypadající lépe jako v roce 2024 atd atd.) pokud by vše byla opravdu nadsázka a hlavně(!) pokud by to bylo vtipné. Bohužel nadsázka byla vyměněna za amatérismus (právě kulisami JZD počínaje a hroznými hereckými výkony konče (výjimky Cina a Noha)) a humor za trapnost. Vydržel jsem(doslova vydržel!) celý díl od začátku do konce a usmál jsem se 2x (vždy jen při replice Leoše Nohy)... Další díl už nedám ani omylem... ()

Player11 

všechny recenze uživatele

Za ten konec musím dát čtvrtou hvězdu. Začátek nic moc, ale nakonec to není špatný. Styl natáčení, kamera, hudba ... zajímavý. Je na tom cítit zahraniční spolupráce. Reálie socialismu s důrazem na design 60.-70. let jsou velmi chabé, je to takový mix rádobysocialismu a moderny západu té doby, což vůbec nekoresponduje s wartburgem STB, což je nesmysl (měli Volhy, Lady). Hlavní STBačka vypadá jak Bond girls ze sedmdesátkových bondovek. Ale jako celek to může fungovat, zvlášť pro diváka v Německu. ()

animario 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl označil jeden uživatel trefně jako bezpohlavní. Postavy mají proti očekávání celkem nevýrazný a málo zábavný charaktery, jako by se herci báli rozjet show (vyjma Aničky Fialový, ale její estébačka s náturou drsný kapitalistický policajtky nevim,nepůsobí moc autenticky,dobově). Na parodii jsou repliky málo vtipný, ani v mysteriózní poloze to zatím úplně nefunguje (československá parodie na Akta X, v jakou jsem trochu doufal, se nekoná..) Pocitově něco jako speciální sci-fi díl seriálu Vyprávěj. Ale abych nedělal jen kritický kruhy v obilí, levitující závěr byl kouzelnej a slibnej. Věřím, že se to rozjede, potenciál to má. 🛸 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama