Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

CinemaRanger

všechny recenze uživatele

Při prvním oznámení, že se tento seriál bude točit jsem byl nadšený, že tu vznikne variace na moje oblíbená Akta X. Z prvního dílu jsem vlastně docela spokojen. Mohlo to dopadnou hůř, zkrátka televizní průměr, ale případy jsou jinak zaobalené než jiné detektivky a vizuál je velice povedený. Ani to nepůsobí nijak trapně, což je také plus. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle vypadá jako velký krok vedle. Stylizace do 80. let působí dost těžkopádně, spíš je to takové dost abstraktní pojetí té doby, pochopitelně obohacené o značnou dávku naivity a nesmí chybět narážky i na aktuální politickou situaci, které jsou na první dobrou scénáristicky dost těžkopádné. Původně jsem ale hlavně od seriálu čekal úplně něco jiného, reálné objevování paranormálních jevů v dané době, zahrnující určité temné aspekty dané doby. Ukázky jasně ukázali, že půjdeme jiným směrem, a první díl ukazuje, že ty paranormální jevy jsou vlastně úplně druhořadé. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem podvod aneb jak divákům naservírovat novou kriminálku, ale v hávu něčeho ojedinělého, co nikdy nepřijde a okořeněného humorem, který ale je jak to nejhorší z Prušinovského, takže není o co stát. Navíc nechápu často rozklepanou kameru, která brání v utvoření jakékoli (tajemné či pobavené) atmosféry a pokud se nezmění styl humoru, bude mi vadit i ten svojí rádoby-chytrostí a rádoby-metapřesahy. Jenže se to nedá ani zatratit a to díky solidním hereckým výkonům (ačkoli Macháček hraje svůj standart, ale zase má roli na tělo, takže se to vyrovná), určitému příslibu nějakého skutečného nadpřirozena a zapamatovatelným postavám. Takže tomu ještě šanci, nejspíš, dám. Lepší 2* ()

tehol 

všechny recenze uživatele

uf, uff, ufff. čekal jsem něco na způsob Ghosted v českém prostředí, ale tohle fakt nefunguje.. je to pro mě zklamání, protože tvůrci jinak patří k mým oblíbeným, nějak nechápu, proč ty postavy jsou jak z továrny na největší kliše na světě. doslova o nikom nemůžu, že by mě zaujal a chtěl se o nich dozvědět něco víc. macháček a ani cina nejsou ani trochu vtipní, fakt nic. když už se něco semtam povede, (skládka bodyčekem, nohovy kecy-kolegyňka), tak pořád z toho leze jakási upocenost, která je mi nepříjemná. no dám šanci ještě jednomu dílu, aspoň ten cliffhanger na konci mě trošku zaujal. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Zázrak se nekonná. Dost pomalý a omšelý...a to vážně není kompliment. Macháček je rád, že se dopachtí do konce repliky o třech větách. Charisma ta tam. Cina hraje postavu z jiného seriálu. Potěšila Lenka Termerová a Rostislav Novák, ale boužel jejich postavy moc děj neovlivily. Ta hudba to posílá za oběžnou dráhu, kde se udusíte tou zatuchlostí a neinvenčním stereotypem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno