Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný seriál, který taktéž zanechal výraznou stopu během mého dětství. Podívat se na něj dá i teď, a i teď se dá při jeho sledování zažít dost zábavy. Pokud budeme srovnávat dnes, kdy se svobodná kultura v České republice plně usadila, nalezneme zde prvky typické pro Simpsonovy, a jak zmínil uživatel A.L.E.S., tak i Futuramu. Ovšem musím i sdělit, že další dvě série jsou lepší (i co se týče animace), nejoblíbenější je u mě ta druhá, kdy můj oblíbený charakter Ládínek létal do vesmíru. A též je důležité povědět si něco i o dabingu, který je povedený, ač pochází z Brna (naše studia nejsou mezi širokou veřejností moc oblíbená). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zásluhou toho, že se po dekádách mlčení vrátila slavná kreslená maďarská rodinka na naše obrazovky aspoň prostřednictvím své druhé řady, jsem se rozhodl zkusit jejich původní trampoty a přestože se spíše na příběhové než technické stránce rozhryzal zub času, tak jsem se hlavně zpočátku náramně bavil a hodlám mrknout i na jejich podivuhodné prázdniny po světě. Upřímně jsem rád, že jsem zhlédl až teď. Jako dítě bych mnoho zdejších bizarností nepobral. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné, poučné, vtipné a chytré. Existuje snad lepší kombinace? Samozřejmě, že jde o klasiku, samozřejmě, že jsem v mládí se Smolíky strávil spousta úžasného času, ale až teď mi dochází spousta narážek a drobností jednotlivých příběhů. Není nic úžasnějšího, než zjistit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, mě baví i dnes (a možná ještě více, než tehdy). ()

Madhuri 

všechny recenze uživatele

První sérii (jestli se to tak dá nazvat) pamatuju velice mlhavě (snad jedině znělku, vždycky se mi zdála hrozně dlouhá, ne že bych si ale stěžovala), ale ostatní série znám díky kazetám, mladšímu sourozenci a později DVD téměř detailně, zvláště Smolíky na cestách, ty již zmíněný sourozenec zbožňoval a běželo to v TV prakticky nonstop. ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Senzační příběhy rodiny Smolíkovy. Úžasné příběhy , hudba, animace a hlavně dabing. Nejlepší díly byly Superdům , Usměrňovač času a Meteoromutomotor. Dávám pět hvězdiček jako u druhé série Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka avšak druhá série byla prostě nejlepší ze všech třech. Ale pěkná vzpomínka z dětství . Všem doporučuji. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Tento díl, který vybočuje svým tématem cestování na jinou planetu od tématu této série, zaznamenal v Maďarsku takovou odezvu, že tvůrci věnovali cestování do jiných světů celou další sérii, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (od r. 1972). (sator)
  • Epizody Robotdirektor (1969) a Alfa-beat-a (1969) se dočkaly dabingu a uvedení až v roce 2000, protože v tehdejším komunistickém Československu byly díly pro tehdejší režim pobuřující. (Varan)
  • Český text ,dnes k již legendární úvodní písničce, na původní melodii skladatele Tamáse Deáka napsala Růžena Sypěnová, povoláním: libretistka, scenáristka, textařka, úpravkyně dialogů a zpěvačka. (sator)

Reklama

Reklama