Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

Aleshgang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nadčasový seriál. Jsou to starší Simpsonovi. Narozdíl od Simpsnů tady postavy nevypadají jak divní LEGO panáčci ( Omlouvám se předem fanouškům novější verze smolíkových). Děje v jednotlivých epizodách mají Pointu (ne prásk a z důchodců se stanou dinosauři).Taky nesmí chybět super humor. A nadčasová postava Nuny. A postavy se chovají normálně. Záleží čistě na vás jestli si vyberete Simpsny nebo Smolíkovi. Já osobně preferuji tuto verzi. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný seriál, který taktéž zanechal výraznou stopu během mého dětství. Podívat se na něj dá i teď, a i teď se dá při jeho sledování zažít dost zábavy. Pokud budeme srovnávat dnes, kdy se svobodná kultura v České republice plně usadila, nalezneme zde prvky typické pro Simpsonovy, a jak zmínil uživatel A.L.E.S., tak i Futuramu. Ovšem musím i sdělit, že další dvě série jsou lepší (i co se týče animace), nejoblíbenější je u mě ta druhá, kdy můj oblíbený charakter Ládínek létal do vesmíru. A též je důležité povědět si něco i o dabingu, který je povedený, ač pochází z Brna (naše studia nejsou mezi širokou veřejností moc oblíbená). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drahi slovenski vlastenci a roduverni rodaci. Uz dlhodobo je slovenska porovnavacia baza Europa /vlastne vzdy bola/, a Madarsko je europska krajina. Preto hodnotim tento serial ako naprosty kult, ktory nema chybu a bavi ma aj po 40 rokoch. Proste Gejza, Aladar, pes Cvoky, macka Mafia a sused Zavis. Kult : 100 % ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné, poučné, vtipné a chytré. Existuje snad lepší kombinace? Samozřejmě, že jde o klasiku, samozřejmě, že jsem v mládí se Smolíky strávil spousta úžasného času, ale až teď mi dochází spousta narážek a drobností jednotlivých příběhů. Není nic úžasnějšího, než zjistit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, mě baví i dnes (a možná ještě více, než tehdy). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Český text ,dnes k již legendární úvodní písničce, na původní melodii skladatele Tamáse Deáka napsala Růžena Sypěnová, povoláním: libretistka, scenáristka, textařka, úpravkyně dialogů a zpěvačka. (sator)
  • Epizody Robotdirektor (1969) a Alfa-beat-a (1969) se dočkaly dabingu a uvedení až v roce 2000, protože v tehdejším komunistickém Československu byly díly pro tehdejší režim pobuřující. (Varan)
  • V roku 2015 predala Slovenská štátna RTVS práva na dabing súkromnej televízii JOJ, ktorá ich vysielala vo svojej televízii pre deti Ťuki TV. Práva na dabing všetkých troch sérii vyšiel súkromnú televíziu na 9400 eur. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama