Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že na tehdejší dobu je docela zajímavý sci-fi seriál. Když tedy pominete do té doby známá fyzikální data. Párkrát jsem se zasmál, ale něco jiného bylo sledovat tento seriál tenkrát a něco jiného dnes. V posledním díle je pak viditelná úlitba bohům, tedy politické situaci. Celou sérii Smolíků moji rodiče miloval. Já už viděl kdysi všechny tři série, ale už je to dávno, takže si teď nejsem jistý, která je nejlepší. Mě osobně se asi nejvíc líbily zvláštní prázdniny celé rodinky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V druhej sérii ("Miazgovci II") začal Aladár tajne cestovať so svojim psom do vesmíru. *** ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I vesmír má své pihy na kráse." Pevná zem pod nohama mi naprosto vyhovuje, ale jako dítě jsem nejeden večer vytahoval vesmírnou raketu z houslového futrálu a navštěvoval s Ládínkem a Zorrem planety, které se astronomům stále ještě schovávají. A jelikož jsem konzervativní, tak kašlu na nudný Mars, ale jestli ten futrál s raketou najdu, tak se asi znovu mrknu na Placatou planetu, Bláznivou planetu, Zrychlenou planetu a samozřejmě na Na hlavu postavenou planetu. Tam je prostě hezky. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ach, ta nostalgie... Budu upřímný, tenhle seriál je záležitostí mého dětství, takže se na něj logicky nemůžu dívat úplně nezaujatě. Ale zkusím to. Animace byla už v době svého vzniku dost kostrbatá a některé úseky se dost často opakovaly. Zvuková stránka si vystačí s těmi nejjednoduššími efekty... Před čím je ale třeba smeknout všechny klobouky světa, je naprosto nezměrná fantazie autorů, která opravdu nemá hranice a leckteří američtí scénáristi by se místo stávkování mohli učit od svých maďarských kolegů. Tolik neuvěřitelných šíleností napěchovaných do jedné epizody jste určitě ještě neviděli. A právě to dává tomuto seríálu potřebnou šťávu, takže si to kolem vás prosviští rychlostí několik MegaLádínů a nechá vás jen nechápavě zírat. A k tomu ještě ty krásné vzpomínky... A to už stačí, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka neztratili nic ze svého kouzla a jsou pořád parádní zábavou. Tak pravit Velký Placák. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to Hvězdné deníky Iljona Tichého od Stanislawa Lema, v nichž se také snoubí nekonečná imaginace s naivitou, a výsledek slouží jako reflexe lidské společnosti. Podivuhodná dobrodružství jsou ovšem přimočařejší a mnohem vstřícnější dětem. Protože se s realitou jen vzdáleně míjejí, prakticky nestárnou, čemuž pomáhá i jednoduchá, ale svým způsobem kouzelná animace. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Zdánlivě šílený a logiku postrádající nápad, kdy Vladimír svou vesmírnou raketu uvádí do stavu plné pohotovosti napojením na sifonovou lahev, má přeci jen jakýsi racionální základ. Co2, plyn který je v bombičkách pro výrobu sodovky, se používá jako pohonné médium pro motorky modelů letadel a autíček a také pro střelbu vzduchových pistolí. (sator)
  • Seriál bol v 80. rokoch mimoriadne úspešný aj v zahraničí. Bol vysielaný na Slovensku, v Česku, Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Rakúsku a Poľsku. (Greenpeacak)
  • Policajt informuje Aladára, že obyvatelia pravidelne menia spoločenský status v tomto poradí: detektívi->zločinci->obete. Keď ide Aladár s Cvokym ohlásiť únos na políciu, detektívi sa pred ich očami zmenia na zločincov, čo je podľa chronológie zmien v poriadku. Avšak vzápätí prichádza pred policajnú stanicu obratom "ešte jedna gangsterská banda" a Aladár upokojuje Cvokyho slovami: "Upokoj sa, to je ten kolobeh, o chvíľu budú detektívi." To je však v rozpore s pravidlami výmeny "funkcií" občanov Kriminálie. Novými detektívmi sa mali stať obete. (Hudino)

Reklama

Reklama