Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný animovaný seriál si pamatuji  dětství a vždy se mi hrozně líbil jak kvůli tomu jak Ládínek se svým suprovým Guliverem létal do vesmíru na různé planety a také kvůli úžasnému dabingu. No prostě co dodat jsem rád že tento seriál vznikl a vždy se na něho rád podívám. Za mě nejlepší díly jsou Zrychlená planeta , Pravěká planeta a Planeta zločinu. Také je to nejlepší série ze všech třech to je jasné. Všem doporučuji zhlédnout a proto si tento seriál zaslouží 5 hvězdiček a proto i 100 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hvězdného Gullivera jsem stavěl potají s Ládínkem taky. Už jako kluk jsem miloval jeho dobrodružství, zvláště Planetu zločinu ovládanou spisovateli detektivek nebo Luxurii, co Vám splní každé přání. Humor, inteligence a nemálo toho státně podvratného myšlení, díky kterému jsme u nás mohli první a poslední díl vidět až nedávno. Jedna z věcí, která formovala moje myšlení a fantazii. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Dětství v sedmdesátkách, hlava věčně v nějaké té sbírce východoevropských sci-fi povídek z Edice 13, sešity pokreslené důmyslnými vynálezy poháněnými sifonovou lahví, Ládínek – hrdina největší. Nejvíc mě ale teď po letech nadchl dosud neviděný (protože českým bolševikem do televize nepropuštěný) závěrečný díl Na hlavu postavená planeta s několika scénami, ve kterých se všechno systematicky říká obráceně, než se to myslí. Přepnout po těch pár minutách zase do normálu, to člověku chvíli trvá – a co teprve když se na podobných principech od mala učila komunikovat celá vaše generace. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že po letech zjistím, že se mi tenhle seriál zdál dobrý jen z nostalgie, ale není to tak. Z každého dílu tryská gejzír fantastických a bláznivých nápadů, kterým první ani třetí série nemůže rovnat. Řada z nich má navíc velice trefný přesah do reality - ať už jde o války bez příčiny, ovládnutí lidí stroji nebo šílené zrychlení životního stylu. A obzvlášť tvůrce obdivuji za odvahu ve své době vytvořit placatou planetu a planetu postavenou na hlavu, které se u nás nesměly vysílat. Vytkl bych jen jedinou věc - pomalost vyprávěcího tempa a desetisekundové záběry chůze nebo startu rakety. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to Hvězdné deníky Iljona Tichého od Stanislawa Lema, v nichž se také snoubí nekonečná imaginace s naivitou, a výsledek slouží jako reflexe lidské společnosti. Podivuhodná dobrodružství jsou ovšem přimočařejší a mnohem vstřícnější dětem. Protože se s realitou jen vzdáleně míjejí, prakticky nestárnou, čemuž pomáhá i jednoduchá, ale svým způsobem kouzelná animace. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V této epizodě, která je z roku 1973, prozrazuje Vladimír, že mu bude v červnu patnáct. Znamená to, že je ročník 1958, tedy by mu muselo být v navazující sérii Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (od r. 1978) už 22 let, což není, je zde stále dítětem. (sator)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)
  • Tato epizoda je hodně dynamická, je tu hodně honiček, a aby animátoři ušetřili čas a práci, pozadí nalepili na válec, který se otáčí stále dokola. Takže je vidět stále stejná krajina, která má navíc zřejmý půlkulatý vzhled. (sator)

Reklama

Reklama