Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný animovaný seriál si pamatuji  dětství a vždy se mi hrozně líbil jak kvůli tomu jak Ládínek se svým suprovým Guliverem létal do vesmíru na různé planety a také kvůli úžasnému dabingu. No prostě co dodat jsem rád že tento seriál vznikl a vždy se na něho rád podívám. Za mě nejlepší díly jsou Zrychlená planeta , Pravěká planeta a Planeta zločinu. Také je to nejlepší série ze všech třech to je jasné. Všem doporučuji zhlédnout a proto si tento seriál zaslouží 5 hvězdiček a proto i 100 %. ()

Reklama

wodnar 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najúžasnejších seriálov detstva. Nezabudnuteľné planéty s nezabudnuteľnými nápadmi tvorcov. žiadne plagiátorstvo, ale skvelé tvorčie schopnosti a neuveriteľná fantázia tvorcov. Tešil som sa na každá príbeh, kam sa zasa Aladár vyberie. Úžasné , aj 5 hviez je málo. Navyše skvelý slovenský dabing - Gejza-Jozef Skovay, Paula – Magda Paveleková, Kristína – Zuzana Cigánová, Aladár – Maja Velšicová, Záviš – Juraj Kukura,MZPRX-Ivan Letko, Cvoky – Oldo Hlaváček. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že po letech zjistím, že se mi tenhle seriál zdál dobrý jen z nostalgie, ale není to tak. Z každého dílu tryská gejzír fantastických a bláznivých nápadů, kterým první ani třetí série nemůže rovnat. Řada z nich má navíc velice trefný přesah do reality - ať už jde o války bez příčiny, ovládnutí lidí stroji nebo šílené zrychlení životního stylu. A obzvlášť tvůrce obdivuji za odvahu ve své době vytvořit placatou planetu a planetu postavenou na hlavu, které se u nás nesměly vysílat. Vytkl bych jen jedinou věc - pomalost vyprávěcího tempa a desetisekundové záběry chůze nebo startu rakety. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....."___ Vzpomínáte na vynalézavého kluka Ládinka, který se svojí nafukovací raketou, schovanou v pouzdře od houslí, cestuje po vesmíru a navštěvuje všelijaké planety? Zpětně se odvažuju říct, že co do (dů)vtipnosti, nápaditosti a trefnosti nemají Ládínkovy vesmírné eskapády konkurenci v celé říši animovaných seriálů. Někdy i žasnu, co za hlášky a narážky v tehdejší době dokázali maďarští tvůrci do seriálu protlačit (viz. třeba ´Placatá planeta´- "...Tvůj syn je velice bystrý. Probíral se mnou druhý pád, včera časování. Čeká ho skvělá budoucnost." - "To zakázáno!! Jak Velký Placák nařídit, skloňování a časování pracující člověk nepoužívat!! Ty na to doplatit, ty podvracet stát!!") a nutno říct, že tahle série s vesmírným putováním nezestárla ani po 30.letech. Moje nejoblíběnější díly - Planeta zločinu, Zpívající planeta, Placatá planeta a....tak bych mohl vlastně pokračovat vyjmenováním všech :o) Bombaaaa !!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Policajt informuje Aladára, že obyvatelia pravidelne menia spoločenský status v tomto poradí: detektívi->zločinci->obete. Keď ide Aladár s Cvokym ohlásiť únos na políciu, detektívi sa pred ich očami zmenia na zločincov, čo je podľa chronológie zmien v poriadku. Avšak vzápätí prichádza pred policajnú stanicu obratom "ešte jedna gangsterská banda" a Aladár upokojuje Cvokyho slovami: "Upokoj sa, to je ten kolobeh, o chvíľu budú detektívi." To je však v rozpore s pravidlami výmeny "funkcií" občanov Kriminálie. Novými detektívmi sa mali stať obete. (Hudino)
  • V Československé televizi byl seriál nadabován nejprve slovensky a až později také česky. (hrac)

Reklama

Reklama