Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (210)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na celovečerní debut je to velmi povedené. Škoda, že film u nás tak nějak "prohučel". Chápu, že komedie s Langmajerem asi přitáhnou víc lidí. Už #martyisdead byl skvělý projekt a tímhle to dotáhli ještě o level dál. Opět se nám tu snaží ukázat, jaké jsou sociální sítě svinstvo a jaké peklo mohou v životě lidí napáchat. Je super vidět, že se i u nás dá natočit chytrá detektivka, která si vás dokáže celou dobu vodit pěkně za nos. Mladá 15-ti letá influencerka náhle zmizí. Ze začátku ji nikdo nehledá, ale po dvou týdnech je vyhlášeno pátrání. Stopy nejsou žádné. Ona Anna nebyla zrovna svatoušek a na internetu si svou křižáckou kampaní nadělala mnoho nepřátel. Mladá Nina se vydá po ní pátrat. Jediným vodítkem je Anina odhalená fotka v telefonu jejího otce. Je on ten hlavní podezřelý? Jaké má otec tajemství a proč by se s Annou vůbec scházel? Postupně se seznam podezřelých rozšiřuje a vy stále tápete stejně jako naši hrdinové spolu s policií. Taky jsou tu hezky implementovány různé chaty atd. Přesto, že si nepřipadám starý, mě trochu udivuje vyjadřování mladých, kdy už asi nelze vyslovit větu bez nějakého toho anglického slovíčka... Ale to je jen detail, film určitě stojí za vidění. ;) "Zničím ti život!" ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Očekávané se stalo skutečným a dokonce ve velmi krátkém sledu můžu bez větších skrupulí (:D) opěvovat další český projekt. O dost vyspělejší pokráčko minimalistického skvostu #martyisdead disponuje vším, co jsem od něho očekavál. #annaismissing mě překvapovala, napínala, znechucovala, ponaučila, ale hlavně dostala. A to nejen umě gradovaným story, ale i třeba precizní hudební stránkou, kterou strčila do kapsy kdejaký věhlasný zahraniční thriller. Fakt bomba! [viděno na Finále Plzeň 27.9.2023] ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Cože, progresivně pojatá, PARÁDNĚ napsaná česká detektivka se světovou kamerou, a on na ni nikdo nepřišel? Nepřekvapuje, my si prostě hezký věci nezasloužíme. Za mě ovšem spolu s Úsvitem a loňským BANGEREM. jasný důkaz, že nám tady roste zajímavá generace filmařů, jejichž tvorba aspoň trochu větrá ten smrad, který tady roky uvnitř skomírající české kinematografie hnil. 9/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Šikovně vystavěná minisérie, která dokáže jednotlivými cliffhangery s přehledem udržet divákovu zvědavost, hlavně díky tomu, že je to natočené úderně, stylově a cílí to na moderního člověka, který má pak možnost se zamyslet nad trendem dnešní doby v podobě sociálních sítí. #annaismissing může tak poskytnout i edukativní vhled do nebezpečí těchto platforem a občas mě i donutilo si vzpomenout na V síti. Příběhem je to opravdu dobře zvládnuté, nepůsobí to klišovitě a poskytuje i kvalitní red herring a vypointování. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Marty is dead evidentně nebyla náhoda a i ve volném pokračování přináší tým kolem režiséra Soukupa chytrou a vtahující "detektivku", ve které patnáctiletá Nina pátrá na vlastní pěst po zmizelé influencerce, jejíž fotku našla v tátově mobilu. Anna velmi dobře funguje nejen jako detektivka, ale i ukázka toho jak mohou být sociální sítě dobrým sluhou, ale i zlým pánem. Těch zvratů je ve finále sice možná až moc, ale dávají smysl a nepůsobí zbytečně na sílu. V rámci české tvorby jedna z nejlepších věcí co v našich končinách letos vznikla...80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Meda (Terezie Holá) v čase 8:35 v kuchyni sleduje na tabletu jihoafrického hudebníka, producenta a parodického umělce The Kiffnesse. (Piplik)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama