Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Netflix pokračuje v dokumentární tvorbě, ta mu vždycky šla. Nevím čím to je, možná jen nemám tolik nakoukáno, ale co se týče dokumentů, dost často se jedná o pecky, které jsou líbivě sestříhané a velmi příjemně utečou, i když mají 4,5h jako Beckham. Samozřejmě hraje roli to, kolik přinese originálních záběrů, někdy je více žádoucí netočit nové scény pro film (zde jsou a ač můžou působit hraně, mě zasáhly) a sehnat co nejvíce dobových záběrů a upozadit mluvící hlavy. Sportovní žánr je v tomto hodně vděčný, jelikož vždycky bude více záběrů ze zápasů než ze života Pablo Escobara. Nejedná se zas o tak velkou pecku jako Last Dance, kterou už pár let mám chuť si dát znovu, ale rozhodně mě dokument v mnohém obohatil, ačkoliv Beckse více reflektuji až od pozdní éry v Realu Madrid a měl jsem vždy jiné favority, jeho jsem měl vždycky rád a respektoval jej. Trošku mě mrzí, že seriál není ještě o 2 díly delší a nepostihne více anglickou reprezentaci a jednotlivé sezóny v různých klubech, docela by mě ta nepozměněná geneze Davidova sportovního života zajímala. Na seriál jsem koukal se členy rodiny nepolíbené fotbalem, takže můžu potvrdit, že i nefanouška fotbalu může tento dokument zajímat. A já mu rád věnoval svůj třítisící komentář. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám ráda, vůbec ho nesleduji a o fotbalistech si nic moc hezkého nemyslím, ale tohle mě bavilo. První dvě epizody jsou hodně podrobné, třetí zrychlí a čtvrtá je jak stíhačka, tam mi hrozně chyběla ta podrobnost prvních epizod, dát tomu o dva díly navíc, tak to tomu vůbec neuškodí. Chyběli mi vztahy s hráči Interu a z francouzského týmu, jak se dostal k tetování, celá jeho aféra je podaná nejdecentněji jak mohla, tam za mě hodně zasáhla Victoria, aby se v tom moc nehrabali na straně Davida, větší prostor jeho projektu Miami by mi taky nevadilo. Jinak story, jak jde hrát do LA je hrozně vtipná, strašně jsem se nasmála. Je mi jasný, že než ten kontrakt podepsal, tak se ani nepodíval na jejich jedinej zápas... a jak tam seděl a koukal na fotbal jak z nejhorší vesnicky ligy...  no a Posh je jen otravná, co na ní vidí opravdu nechápu. Taky chybí, jak zainvestoval do toho jejího modního navrhářství několik desítek milionů a celá ta její značka je dlouhodobě ztrátová, to mi taky přijde, že to bylo jeho vykoupení se z nevěry :) ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje nejoblíbenější fotbalové období. Jsem velkým fanouškem Manchesteru United a je to právě kvůli Davidu Beckhamovi, celé Class of 92, Siru Alexovi a také zápasu s Bayernem Mnichov. Takže hodně informací, které tady zaznívají pro mě byly jen opakování, ale to tomu neubralo na zajímavosti. David Beckham je pojem, pojem tak velký i mimo fotbal, že ho zná opravdu každý. A běhěm těch 4 epizod je ještě lépe představen i těm, kteří ho až tak moc dobře neznají. Je to zajímavé představení jedné velké fotbalové ikony a jeho životního příběhu. První polovina je úžasná a vrcholí červenou kartou a tím, co přišlo po ní. Ta druhá působí hodně utržkovitě a zasloužila by si trochu lepší rozpracování, tam by to klidně uneslo díl nebo dva navíc. Příjemné sledování, které rychle utíká a epizody jsou dobře nadávkované. Tyhle doku-minisérie od Netflixu mě vážně baví a už teď se těším na další. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Celý den ležíte s rýmičkou, zevlíte a pak si pustíte Davida. V 11 v noci jste toho tak plní, že rozlijete čaj po celé kuchyni. Já vím, že to měl pod kontrolou a že ho to asi trošku přikrášluje, ale sakra musíte ho obdivovat za spoustu věcí. Nejenom za to, jaký byl fotbalista, to si pamatujete a měli jste ho rádi už tehdy. Sledujete ho na sítích a musíte ocenit jeho sebeprezentaci. Musel být neskutečně psychicky odolný, ten tlak médií, a hlavně to peklo, co zažíval po MS 98 bylo neskutečné. Jak v dokumentu říkají, na vrcholku hory fouká ten nejsilnější vítr. Sakra, jemu foukalo tisíce uragánů každý den a sám ve vlastní hlavě to ustál. Ten člověk musí být inspirací v jakékoliv ohledu. Líbilo se mi, jak neskrýval ani tu svoji aféru, jak sice neřekl nic přímo, ale bylo cítit z toho, že má máslo na hlavě. Jak říká, že se někdy probudil a říkal si: Jak půjdu do práce? Jak mám předstírat, že se nic neděje? Když každý den otevřel oči, že se mu udělalo zle (člověk tam úplně cítí to, že se mu udělalo zle při pohledu do zrcadla). Kéž by takový pocit měli všichni, kdo uhnou z cesty. Žádné hledání lehčích cest, žádné házení to na Viktorii. Odměnou mu je krásný a spokojený život. Člověku úplně plesá srdce, když to vidí. Velká škoda, že to tak nejde u všech. Sice občas myslel (zejména při přestupech) sobecky na sebe, ale vždy s ohledem na rodinu. Ta mu byla vždy nejvíce. Fakt v mnohém poučný dokument. (anonymní ČSFD sebeterapie volume 32). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl, nebojím se to napsat, jedním z největších fanoušků Davida Beckhama v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Dětskej pokoj polepenej plakátama (samozřejmě z Hattricku, resp. ProFootballu, né z Bravíčka, you twats :), měl jsem snad všechny knížky, co tu o něm vyšly, dres ManUnited se sedmičkou, dokonce i takové číčovinky jako hra na prvního PlayStationa, David Beckham Soccer (Kdo napsal místní, btw mizernou, biografii Beckse, aha?). Ano, jel jsem v tom fakt ve velkým. Tudíž jsem se na dokumentární seriál těšil, i když teda hlavně z nostalgie. Výsledek? Netflix dokumenty prostě neumí. Nebo umí, ale pobaví jen diváky v USA. Dokument je mírně dementní, různé situace zbytečně nafukuje (Kdo si ještě dneska vzpomene na červenou kartu na MS '98?), je takový povšechní a ne moc dobrý. Ale jako stroj času do doby, kdy jsem si na hlavě vyholil pruh vlasů nebo vyčesal a odbarvil číro, přesně podle mustru DB7, to zafungovalo docela obstojně. A Becks je sympaťák, ta čtvrtá hvězda spešl pro něj. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama