Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

st.jim 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanda filmů z hráčského poker-prostředí, tak tady musím svůj názor změnit. Pěkný příběh dvou kluků, kteří když nemají v kapse karty a nebo žetony, tak jako kdyby nežili. Celý film má svižný průběh a já jsem se ani minutku u filmu nenudil. Na kvalitní herecké výkony Matt Damona na kterém bylo vidět, že mu role opravdu sedla jako ušitá, a jeho "povedeného" parťáka Edwarda Nortona, který ho vždycky zavede do průseru a Johna Malkoviche jako ruského KGB-pokermana se mužete spolehnout. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vraj jeden z najlepsich filmov o pokeru. Ja sice na karty nie som a ani filmy o nich ma extra nebavia, ale tento je jeden z tych mala, ktore sa mi pacia vdaka skvelej ustrednej dvojke. Sympatak Damon a večny smoliar Norton. Skoda, ze ten ich kamaratsky vztah nemal väcsi priestor. Alebo aspon romanticka linia medzi Damonom a Gretchen Mol, aby divak citil, ze Damon môze fakt vela stratit. Nakoniec je ale hlavnou liniou to, ze Damonova postava pochopila, co chce v zivote robit. Nie je to malo, ale k absolutnej spokojnosti mi predsa len kusok chybalo. Aspon ze tu su skvele zarane epizodne postavicky. Ci uz diabolsky mafian Malkovich, ktory ma slabost pre oreo susienky (ktore som nahodou pri sledovani jedol a su fakt dobre) alebo ostrielany hazardny mazak Turturo. Tempo filmu je pomalsie, ale vynimocne mi to nevadilo. Film ma taku zvlastnu atmosferu. S odstupom casu mi je trochu luto, ked vidim kam daleko to v kariere dotiahol Damon a jak sa strasne zahrabal ovela talentovanejsi Norton. No co uz. 7/10. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Karty, procenta, výpočty, to vše váš mozek počítá automaticky, už si na to navykl. Na vás už pak je jen srovnat to s tvářemi a reakcemi vašich protivníků. A to vám přeci taky vždycky šlo. S takovými schopnostmi se to pak hezky hraje a tak není divu, že vaše sebevědomí stoupá. Stoupá tak dlouho, dokud vás zcela nezaslepí a nakonec v jedné partičce s mafiánským Rusem nepřivede na mizinu. Jó, po takové sprše si jeden rozmyslí, jestli v kartách pokračovat. A tak by místo pokeru Mike mohl do konce života jezdit s náklaďákem. Jenže Worm je venku z kriminálu a že bychom si s ním nedali ani jednu partičku? To bychom starému parťákovi ze školy neudělali. Worm ty karty zase tolik neumí, zato ale má rychlé ruce a zná spoustu triků. Jo a abychom nezapomněli, dluží deset táců našemu starému kamarádovi Rusovi. Takže co Miku uděláš? Právničina a láska nebo starej kámoš a karty? // Výborné duo Norton&Damon 75% ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak je v pokeru důležité umět se ovládat, jinak přijdete o vše. Hlavní záporák, rus který stále rozlepuje a chroustá své sušenky je docela zvláštní, ale film se mi jako hráčí pokeru docela líbil. Nemůžu přeskočit to že bylo zmíněno i několik jmen opravdových pokerových profesionálů což musím ocenit. Pokud hledáte film s pokerovou tématikou tak rozhodně doporučuji ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Není film, kde by si Edward Norton nezahrál problémového a diskutabilního člověka. Tenhle film přesně vystihl slovo poker a jeho vedlejší omamné účinky. Poker je jedna z mých nejoblíbenějších her a zároveň závislostí. Ještě se Snookerem je to pro mně Gentelmanská a chlapská historická mocnina. Tento film bych srovnal s Barvou peněz, která u mně zvítězila stejně jako tenhle film svým příběhem a svojí herní podstatou. Při závěrečném nervydrásajícím finále proti cizojazyčnému ruskému fousatému mistrovi jsem vypotil snad dva litry potu. Neskutečně mně celý film chytnul a já se ho držel až do poslední minuty. Film má krásnou pointu, že poker je loterie a poker není jen o štěstí. Velká bomba, mohu doporučit! ____Žiju, když riskuju. Zbytek je jen čekání. ____ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)

Reklama

Reklama