Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrůstal , možná to byl i jeden z filmů který jsem viděl mezi prvními . A i po těch letech se mi tenhle doktor líbí . Nemá možná v sobě nic unikátního , ale přece jsou tam zvířátka a ty my přece máme všichni rádi navíc umí být pěkně vtipná . ( 10.2.14/MAC/5hvězdičku přidávám z nostalgie ) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Gibbs: 1. That's Why I Lie - Ray J [4:51] ,2. Let's Ride - Montell Jordan/Shaunta [4:53] ,3. Are You That Somebody? - Aaliyah [4:27] ,4. Same Ol' G - Ginuwine [4:21] ,5. Lady Marmalade - All Saints [4:03] ,6. Da Funk - Timbaland [4:29] ,7. Do Little Things - Changing Faces/Ivan Matias [5:09] ,8. Your Dress - Playa [3:59] ,9. Woof Woof - 69 Boyz [4:11] ,10. Rock Steady - Dawn Robinson [3:05] ,11. In Your World - Twista/The Speed Knot Mobsters [4:50] ,12. Lovin' You So - Jody Watley [3:35] ,13. Dance - Robin S./Mary Mary [3:38] ,14. Push 'Em Up - Eddie Kane/DeVille/DJ Toomp [3:46] ,15. Ain't Nothin' But A Party - Sugarhill Gang [3:57], ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho v tejto úlohe si ešte živo pamätám z detstva a Dolittle sa mi už vtedy celkom páčil. V súčasnosti, keď si to človek pozrie spätne, tak to nie je až také terno, ale nie je to ani taká katastofa, ako tu niektorí píšu. Taká pohodová rodinná komédia s trošku plytkejším humorom a jednoduchou dejovou linkou. Mne to ale v tomto prípade nevadilo a dokonca som sa párkrát aj poctivo zasmial. 65 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý, jak takového komedie z konce tisíciletí najednou získávají nový lesk. Je to prostě důkaz, že se dneska už takový filmy netočí a je to škoda. Dr. Dolittle má v sobě plno scének, které za to rozhodně stojí. Je to příjemně krátký, tím pádem i úderný a bez zbytečných hluchých míst. Murphy tu je fajn stejně tak zvířata, tohle je rozhodně nejlepší z celé série. Kvality filmu k tomu ještě stoupají, pokud si pustíte novinku s Downeym. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden čas platil Eddie Murphy za solidního komediálního herce, ale v devadesátkách nějak ztratil dech. Tenhle film je toho zářným příkladem. Scénář šel myslím rozherát do mnohem lepšího příběhu. Mluvící zvířátka jsou zejména pro menšího diváka vždy vděčné téma, ale tady to tvůrci vůbec nevyužili. Než tohle tak je mnohem lepšíChlupatá odplata. Ani samotné děti se u filmu téměř nesmály a co tedy může být větším důkazem zfušované rodinné komedie ? * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno