Reklama

Reklama

O princezně, která nesměla na slunce

(TV film)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o sudbě, která se nevyplnila... Královská rodina žije v úzkosti. Princezně Sněhové vločce (M. Issová) bylo po narození přisouzeno, že nikdy nesmí spatřit sluneční svit. Dívka žije až do svých osmnáctých narozenin za těžkými závěsy a královskou zahradu navštěvuje pouze v noci. Podivné sudbě všichni slepě věří, jen mladičký zahradník Vilém (D. Tůma), kterému se princezna líbí, o ní upřímně pochybuje. Nikdo přece nesmí živé bytosti upírat právo na slunce! A tak se princezna začíná ptát… (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ajaj, tak to je opravdový průšvih. Děj neděj, lze to poznat už když promluví zahradník. Plytce a bez emocí prostě odříkává text. Totéž Martha Issová, pro kterou se jednalo o první televizní filmovou záležitost a je poznat, že ještě není vyhraná. Zaplať bůh alespoň za toho Viktora Preisse jinak by na pohádce opravdu nebylo co sledovat. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna Sněhová vločka nesmí na slunce a divák si po chvíli přeje, aby umřela na nedostatek vitamínu D, nebo aby si srazila vaz pádem na špatně osvětleném schodišti. Paní Termerová není v téhle pohádce královna, ale podivná huhlavá osoba z rozcestí, navlečená ve škaredých šatech, říkající plytké nesmysly. Princezna je roztomilá, ale její verbální projev mě popuzoval formou i obsahem, za který princezna pohříchu nemohla. Ještě že byla princezna aspoň hezká. Zahradník byl to samé v bledě modrém, kdyby jen nyvě hleděl a mlčel, působil by lépe. Ani si nezkoušejte představit míru trapnosti milostného dialogu těch dvou. Shodně s ostatními komentujícími vyzdvihuji výkon pana Preisse. Co by to bylo za smutný svět, kdyby ani na něj už nebyl spoleh. ()

Reklama

Ezis 

všechny recenze uživatele

Krásné kostýmy a celkem dobrý scénář, ale ne až tak dobře natočený - scény náhle končí zrovna v nejromantičtějších chvílích, což se do pohádky nehodí. Horší hudbu jsem v pohádce už dlouho neslyšela a horší princeznu než Martha Issová už dlouho neviděla. Role hubaté Fanynky v pohádce O bílé paní jí sedla, ale křehká princezna Sněhová vločka opravdu ne. Snažila se sice mluvit a chovat jako princezna, ale zapomněla do toho zapojit oči a do její princeznovské něžnosti chvílemi zaznívala přidrzlá pražština. Pohádku jsem dokoukala jen kvůli Viktoru Preissovi, který exceloval v roli ministra a házel skvělé výrazy á la sir Humphrey z "Jistě, pane ministře". A jeho slovní (i fyzické) souboje s Naďou Konvalinkovou byly k nezaplacení. ()

Skejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z mých posledních nedělních odpoledních pohádek (ne-li vůbec poslední). A také jeden z prvních filmů, na které jsem již koukal s jistými diváckými ambicemi a s jakýmsi povědomím o českých hercích. Nuda k zbláznění a Martha Issová ve své první roli fatálně selhala. Pak jsem ji viděl až v roce 2007 v Tajnostech. O bože, jaký ta holka ušla ohromný kus cesty. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka o zakleté princezně, která nesmí na slunce. A tak celý zámek je potemnělý, zabarikádovaná okna, dveře a všude jsou jen svícny. Princezna může chodit ven jen po setmění a před úsvitem, a tak zná místo motýlů a ptáků jen netopýry, místo slunečnic jen vůni růží a temnotu. Námět podle Viktora Dyka je to skvělý, bohužel provedení v lacině vyrobené televizní pohádce se nepovedlo. Martha Issová navíc v roli princezny je příšerná a nic nemění na tom, že to byla její první role. Z celé pohádky tak vyčnívá jen výkony Preisse a Konvalinkové. [323. hodnocení, 18. komentář, 41%] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama