Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ultimátní romantickej banger, díky kterýmu jsem si uvědomil, že neumim tančit. Vidět tohle na velkým plátně v komplet narvanym kině plnym holek byl fakt unikátní zážitek, na kterej jen tak nezapomenu.... soundtrack ženiální! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak říká uživatelka Kleopatra /zhruba :) /, seru na kvalitu, hlavně že jsem mohl balit při tom filmu holky a prosím uživatelku Faidra, ať mě nepodněcuje k házení kamením, když poslanci nejsou nablízku. Malarkey - stále slýcháváš tu hudbu ? Nejde ti to už na mozek ? Sud - Pořád je tvé vyjádření k filmu přibližně stejné jako u Swayzeho filmu "Duch" ? Bebacek - Neboj, jestli spolu budeme šukat ve křoví, neřeknu ani slovo ! Cooper - proč dvě hvězdičky ? To asi někdo na film nedostal žádnou holku, co? Lima - Když si spolu hříšně zatancujeme, zvedneš hodnocení ? Shaqualyck - Kájo, ty mému komentu určitě rozumíš. Květule, Mertax, Galadriel - co dáte dřív? Komentář k filmu nebo hříšný tanec se mnou? Jossie - Mě se tu taky líbil Ptarick Swayze, ale já jsem hezčí. Oskar - Měl by si ten film vidět ještě jednou, když kvůli ničemu, tak kvůli mě. Maxi6 - Ty by si dokázal hříšně tancovat až do rána? Ale no táák . Mr.Apache - Jsem rád, že jsem nebyl sám vzrušen když Jennifer tančí s blondýnkou. Hal_Moore - Miluješ jenom ten film ? A co holky? DaViD´82 - Máš pravdu, českým mužům Patrick nastavil laťku vysoko a zatím jsem jí překonal jen já. Charlosina - Můžu dát ruku na tvoje srdce ? Canakja - Ano, je to pro přecitlivělé pubertuální pipinky, čili pro tebe. Enšpígle- ty si myslíš, že jsi vtipnej, ubohej ubožák jsi, nemáš na to okomentovat pořádně tenhle film, tak si děláš prdel ze zdejších uživatelů, trapáku ! Smutný dodatek 15.9. 2009 - Přidávám pátou hvězdičku, kterou věnuju do nebe Patrickovi, protože pro velký bojovníky a pravý chlapy budu mít slabost na vždycky. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Svého času se konaly málem soutěže o to, kdo Hříšný tanec viděl vícekrát. Já ho viděl jen asi 4x, ale klidně se podívám i popáté. Ne že by se jednalo o tak úžasné veledílo, ale je to snad nejlepší oddechovka, co jsem kdy viděl, navíc se skvělou hudební složkou (60. léta já ne že mám rád, já je přímo žeru). Patrick Swayze a Jennifer Grey odvádějí přesně to, co je od nich očekáváno a divák tak může po skončení filmu blaženě usínat s představou, že ta 60. léta byla opravdu úžasná ... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místy je skutečně náročné uvěřit, že se příběh Baby a její první letní lásky odehrává v roce 1963. Tohle je film řešený optikou roku 1987 a dobová nostalgie je jen příjemným bonusem. Navzdory tomu, jaký je to kultovní kýč, je to zároveň čistá žánrovka, ukázkový coming-of-age story, kde všechno klape, nic tu nechybí a všechno do sebe zapadá s precizní přesností. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Můžeme si o téhle slaďárně myslet, co chceme, ale faktem zůstává, že chytlavější a lépe obsazený hudební flák minimálně v osmdesátkách nevyhrabeme, že titulní song je skvělý a že jen za znovuoživení takových hitovek jako Be My Baby od Ronettes nebo Cry To Me od Salomona Burkeho si Dirty Dancing své místo na výsluní popularity prostě zaslouží. Kde je ta hudba dnes... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Jennifer Grey bylo 27, o deset let více než Baby. Na castingu měla pět minut na to, aby ukázala, že by mohla hrát mladší. (Kulmon)
  • Scénář k Hříšnému tanci byl odmítnut více než 40krát. Odmítala ho postupně velká, malá i nezávislá studia především z důvodu, že byl vnímán jako "příliš dívčí" a nezajímavý. V té době táhly filmy jako Četa (1986), Krokodýl Dundee (1986) nebo Top Gun (1986). Scénář se nakonec zalíbil ve společnosti Vestron produkující brakové VHS filmy s hororovou a podobnou tematikou. Tato společnost nakonec film produkovala a po vřelé reakci diváků na zkušebním promítání poslala i do kin. (Luxocculta)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama