Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne, mistrovský kousek tenhle film určitě není. Ale odmyslím-li si Spielbergovu geniální jedničku, zůstává nám tu docela zábavné béčko, kterému nechybí originální a překvapivé momenty - žralok STOJÍCÍ na vodě a vřeštící jako tygr (a že nekecám!) nebo dvoumotorové éro přistávající na vodě :-) Ne, fakt nemá plováky... Co na tom, že logika kulhá na obě nohy, když je to docela sranda? A navíc, určitě jsem už viděl i horší filmy (Čelisti III v parádním 3D se přímo nabízí...). ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Porušenie známeho príslovia dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky by som ešte toleroval v prípade druhých Čelustí, ale v prípade štvrtého (a samozrejme aj tretieho) dielu je to už malý filmový hriech. Hlavná zápletka točiaca sa okolo mstiaceho žraloka je asi tak hlúpa ako nápad natočiť tento film, ale v porovnaní s tretím dielom je úroveň zábavy predsa len o niečo vyššie. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Michael Caine si evidentně spletl letadlo, respektive film, ve kterém chtěl hrát, protože jinak mi jeho účast v této naštěstí již poslední čelisťové insanitě rozum nedává, ale je aspoň pozitivní přidanou hodnotou. Důvtip žraloka převyšuje logiku a inteligenci všech postav dohromady (matka všem zakazuje, aby byli u vody a sama se jde o scénu později šplouchnout, přičemž dostává téměř okamžitě panický záchvat), ale narozdíl od trojky se tomu dá zasmát. Každopádně se mi nechce věřit , že tvůrci mysleli žralokovu detektivní misi z Amity na Bahamy vážně, protože to už by bylo fakt na Chocholouška. 25% P.S. Deja Vu scéna s napodobováním taťky ale dobrá. ()

Omnibus odpad!

všechny recenze uživatele

Žraloci nejsou ryby, ale PARYBY... to je vědecký fakt. Naproti tomu se ovšem vědci dosud neshodli na názoru , jestli jsou Guzman a Sargent blbí, navedení, nebo prostě jenom PAKONĚ... Žraloci jsou podle čtyřky mazaný jako opice a paměť mají jako sloni. Naproti tomu Sargent z opice přímo pochází (to není urážka, to my všichni - ovšem kromě kancléře Hájka :-) paměť má možná taky jako slon (to Wiki neuvádí) ale k tomu všemu ještě opravdu umí! A co že to umí? Umí natočit hov..o, jaké svět ještě neviděl! Velké bílé ho ... Doufám, že nějaké podobné G+S retardéry nenapadne točit pětku. A tihle dva lumeni by zasloužili jít si povinně zaplavat kousek od pobřeží, ale samozřejmě už na té nesprávné straně protižraločích sítí ... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taký zlý film. Keby nemal súvis s predchádzajúcimi filmami a ani s názvom, bol by tu hodnotenie prinajmenšom dvojnasobné. Na druhú stranu, v porovnaní s dvoma prvými filmami pôsobí tento dobrodružný snímok s pár nájazdami žraloka bez atmosféry. Bolo velmi vidieť, že žralok je umelý, pretože jeho manevrovatelnost bola velmi obmedzená. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)
  • Snímek se umístil na 22. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama