Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle seriál chytla na "Supermaxu" ale to jsem na něj byla jestě hodně malá. Vím, že mě absolutně vůbec nebavil a hned jak jsem ho zahlédla, přepínala jsem program (stydím, stydím). Ale to se samozžejmě v dospělosti změnilo. Dariin dobrovolně outsiderovský život, ve kterém každý výpad vůči sobě či kámošce odrovná sarkastickou poznámkou či ironickou průpovídkou, mě nakonec chytl. Je to v podstatě mixtape trefných dialogů, které perfektně přibližují život introverta na střední škole. Charaktery jednotlivých postav ale příliš nepřekvapí. Najdeme zde roztleskávačky, školní fotbalový tým, nerudného učitele, workoholickou matku, sestru-členku klubu, a mnoho dalších. Je ale nutno podotknout, že postavy v celém seriálu jsou mnohdy až neuvěřitelně nevšímavé, ale také na druhou stranu neskutečně realistické. Animace je jednoduchá a stále stejná, ale to právě dělá tento seriál dobrým. Jinak rozhodně doporučuji sledovat seriál v originálním znění - oceníte hlasy postav, které opravdu výborně dokreslují pointu většiny vtipů. - "Oh, what a joy I didn't wake up dead." ()

soadak 

všechny recenze uživatele

Dle mého jeden z nejlepších kreslených seriálů, jaký kdy na území ČR běžel v TV. Daria je intoška (úmyslně nepíšu šprtka), která má velmi povrchní a všemi oblíbenou sestru, workoholickou matku a emočně lehce labilního otce. Navíc nikdy nejde pro trefnou hlášku daleko a málokdy si bere servítky. Přežít s vysokým intelektem a malým zájmem o sociální začlenění střední školu jí pomáhá podobně naladěná kamarádka a spolužačka Jane. Nezapomeňte na filmy "Daria: Is it fall yet?", který dějově patří mezi 4. a 5. sérii a "Daria: Is it college yet?", který celý seriál uzavírá. 95 % (5 % strhávám za díl s03e07 Bouře, ten byl nějak mimo) ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla mladší, tak jsem se s Dariou docela ztotožňovala a naprosto chápala její názory a pocity ze své rodiny a spolužáků. Nedávno jsem se na seriál podívala po asi 8 letech znovu a můj dojem se skoro nezměnil:). Daria je naprosto sarkastický pozorovatel hodnotící archetypální existence okolo sebe s neokázalým vtipem. Já tu holku prostě žeru:). ()

ajusinka14 

všechny recenze uživatele

God bless MTV za tento seriál. Toľko sarkazmu, čo je v ňom som asi ešte v inom seriáli nevidela. Daria, Jane a Trent sú geniálne postavy. Myslím, že poznať na strednej takého človeka ako je Daria držím sa ho celý život. Je to seriál plný fantastických hlášok, spôsob akým sa vyrovnáva so životom a ľuďmi okolo a jej názory sú pre mňa proste top topov. A nechápem, prečo MTV nevysiela toto, pretože tento seriál si človek pozrie aj milión krát a namiesto toho púšťa Paris Hilton ako si hľadá najlepšiu kamarátku, kedy sa máte chuť zastreliť a vyhodiť telku von oknom. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama