Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem na tebe znovu narazila a hned se mi vybavila léta strávená u Supermaxu. Daria je důkaz, že humor může být neskutečně inteligentní.. Ach ta sladká ironie:-)..La la la la la...! Komu necukají koutky při vybavení úvodní znělky, neví co je vtipné! Taky jste se na konci dílu těšili, jaké převleky budou jednotlivý hrdinové mít? :D ()

Reklama

*JIN 

všechny recenze uživatele

Daria má svůj 'nemocný svět' a nebojí se ho použít. V konkurenci sarkastických hrdinů typu Bernard z Black Books, Dr House, .. atd. vyčnívá nejen ostrými hranami animace. Tahle ryze konfekčně obléklá slečna je zrdcadlem, v jakém by se mnozí chtěli vzhlížet. A celkově celá její společnost dokresluje tu naší. Znovu a znovu se utvrzujeme v tom, že hloupost bolí a inteligence se nenosí. Hned prvních pár minut co se nám začne zase okysličovat mozek, začneme vnímat, začneme chápat, začínáme dýchat pro Dariu a sjíždět další díly, řady a filmy. Nenechte se znechutit všemi těmi ódami na Dariu a začněte od základů - SEBEVĚDOMÍ (díl 1.) ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Mezi seriály SuperMaxu byly občas i ty velmi kvalitní, Daria patřila právě mezi ně. Daria je sice na první pohled nudné děvče, ale její schopnost říct nějakou sarkastickou poznámku za každé situace mě nedokázalo od seriálu odtrhnout ani nyní, kdy jsem se k němu díky internetu vrátil. Nesmím samozřejmě zapomenout ani na velmi kvalitní český dabing... ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama