Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Thalin 

všechny recenze uživatele

Daria je takový nespolečenský suchar a knihomol, kterého málo co vyhodí z jejích cynických kolejí a do ničeho se nehrne. A právě tím cynismem a sarkasmem mě vždycky hrozně bavila. Je skvělou kritikou chování některých puberťáků, ale často i dospělých. A jo, chová se často nedospěle, taky je lehce pokrytecká a povýšená, ale je pořád taky puberťačka. I když s duší sedmdesátileté otrávené babky. Kdysi to byl jeden z mých nejoblíbenějších animovaných seriálů a ráda si ho připomenu i dnes. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

‎"Pojďme si tady a teď slíbit, že Dariin sen uskutečníme." - "...myslíte ten, ve kterem lidi na ulici najednou vzplanou?" :D kedysi som to pozerával na supermaxe ešte, teraz som doplnil všetky ostatné série a vychádza mi z toho jediné - Dariu žeriem so všetkým, čo k nej patrí - irónia, satira, inteligentný humor, trápne ticho, stereotypy a významné pohľady tu nadobúdajú úplne nové rozmery ()

Reklama

Milky. odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu tu chválu tady, viděl jsem pár dílů a než aby mě svým inteligentním a sarkastickým humorem nějak nadchl, tak se spíš děl pravý opak. Po pár dílech mi Daria svým neustálým přístupem vyloženě lezla na nervy a velice brzo mi přišlo, že se tam vlastně nic jiného neděje, než se s ní někdo snaží komunikovat a ona ho pálkuje svým sarkasmem. Stereotyp a nuda jak pes. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

"Je tohle mozzarella?" "Je to váš oblíbený druh sýra?" "Jo." "Pak je to mozzarella!" Seriál Sick, sad world by mohl někdo natočit i v reálu. A Dariu by mohli zase dávat (třeba na MTV - ale to je asi trochu sci-fi...). Protože tak skvělý a výjimečný seriál dnešní generaci chybí a když vyrůstají na Disney Channelu a těch sra*kách, co produkuje, fakt nevím, kam náš svět povede... Já jsem ráda, že jsem vyrůstala s touhle obrýlenou sarkastickou intelektuálkou :), jejíž hlášky nezapomenu ani po letech. ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ten seriál je vhodný pro puberťáky, o nichž seriál vlastně i je. Myslím, že i hromada těch oblíbených cool školáků se na to potajmu rádo dívalo. Prostě mám za to, že nejlíp ten seriál docení a pochopí někdo, kdo prožívá podobné zážitky a může se tedy s postavami o to víc ztotožnit. A v tom je i jeho krása. I když už jsem na to dnes stará babka, pořád se na to ráda dívám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama