Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych chtěl film pochválit za to, že byl opravdu vtipný. Několikrát jsem se od srdce opravdu zasmál (znásilnění Kotka intelektuální nymfomankou aj.). To ale nic nemění na trapnosti mnohých scén (všechny s tím malým neposedným capartem). Snowborďáci drželi vcelku pohromadě, ale Rafťáci jsou pouze náhodným shlukem vtipných scének a samostatných reklamních skečů (!!!) na tucet výrobků. Tak odporný product replacement jsem v životě neviděl. Tvoří asi 20% filmu, ruší při sledování a mnohé události jsou mu ve filmu podřízeny. Jen jsem čekal, kdy se Kotek s Mádlem obrátí během "raftování" (btw ve filmu vyjma pár vteřin žádný rafting nehledejte) přímo na kameru a řeknou něco jako "čistěte si zuby pastou XY". Fuj!!! Karel Janák navíc propadl super-extra-cool klipové režii, jenomže si pozapomněl zjistit pravidla a nesmyslně plácá jeden rádoby-efektní záběr přes druhý. Rafťáci se tváří světově, přitom jsou jen vtipnějším Kameňákem. Zábava to byla, ale ta ÚROVEŇ ... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Koniec koncov, nebola to až taká dementina, ako som čakala, keď to porovnám s úrovňou niektorých amerických komédií. Teenegerské, české a v celku pozeratelné, aj keď tá situačná komika neskutočne udierala do očí. Herci celkom hrali a občas som sa dokonca aj rehotala, takže hodnotím to ako ďalší priemerný neurážlivý teenegerský kvázi film, ktorý stopercentne uspokojí filmové chúťky hormonálne nevybúrených teenegerov. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsou Rafťáci horží než Snowboarďáci, ale teď jde o to, jestli je to klad ;-) ... Spoustu nevychytaných nebo naopak moc samoúčelných věcí (v ději, výkony všech dívek, opravdu okatý product placement, ...) kompenzuje pár povedených štípů, dobrý střih a vůbec tempo filmu a stále solidně hrající ústřední duo Mádl s Kotkem. Film nemá větší ambice než pobavit mladé publikum a to podle mě celkem splňuje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

O dost lepší jak podobná komedie se stejnou hereckou dvojkou Snowboardáci. zde bylo více vtipných scén a také lepší prostředí filmu. Herecké obsazené bylo rovněž dobré. Nejvíc mě bavil Oldřich Navrátil, který hrál přímo dokonale. Výhrady by se tu našly, ale moc jich nebylo. Vojtěch Kotek mi to nějak nevadil - nato, že ho nemusím. Dobré písně, dobrá hudba. Takže ve výsledku menší český trhák. Hodnotím na zasloužených 92% = ***** ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rafťáci aneb Seznam, najdu tam co (dávno) znám. Dvě hvězdy dávám za dva vtipy, u kterých jsem opravdu zasmál (ožrala, kterýmu strčí Mádl mobil, aby přesvědčil máti, že je u strýce a malej brácha, co opakuje teenagerovský hemzy holkám na lodi), jinak spousta scén bylo skutečně trapných, přitažených za uši, skoro všudypřítomný product placement iritoval ještě víc než Dannyho malej brácha. Vtipy jsou ohrané a na jedno brdo jako u Snowboarďáků, takže doufám, že Janák buď změní noty nebo přestane točit. Jestli tohle je vrchol žánru komedie, co Češi dokáží natočit, tak bůh s námi:-/ JDoufám, že Janák nebude tak dlouho točit svoje "komedie", dokud se fakt nepřejí i teenagrům! Možná se potom zase ujme kvalitní komedie, kdo ví. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy po Filipovi (Jiří Mádl) vrhá Franta sekyru, je při prvním hodu vidět vlevo dole ruka, která sekyru zasekne do dřeva. (Tera257)
  • Karel Janák má za sebou kromě studia režie také titul inženýra z jaderné fyziky. Po škole začal pracovat nejprve v reklamě a je autorem oceňovaných televizních trailerů pro Novu (Indiana Jones, Titanic). Získal za ně ocenění Gold Promax Europe (2002 a 2004) a Silver Promax Europe (2003), které jsou nejvyšší metou pro tvůrce televizních upoutávek. Jeho filmový debut před dvěma lety se zařadil mezi nejnavštěvovanější filmy v českých kinech s počtem více než 550 000 diváků. (imro)
  • Ve scéně, kdy Honzík (Matyáš Valenta) stříká z hasičského děla vodu na okolní lidi, je v jednom záběru vidět hlava člověka, který dělo držel doopravdy hned za hlavou Honzíka. (Leachim_)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama