Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hooodně pomalu se rozjíždějící thriller, který by klidně obstál i jako obyčejnej vztahovej film, kde chlápek podvádí ženu. Clive Owen tu hraje normálního člověka, který se ne a ne se odhodlat k nějaké akci. Jennifer Aniston je svůdná a i vedlejší role jsou dobře obsazené, takže v kombinaci s dobrou zápletkou se jedná o nadprůměr v jaký jsem ani nedoufal. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som vedel, akého sa niekde pred záverom dočkám "prekvapenia". Inému thrilleru by takáto predvídateľnosť zlomila väzy, tomuto napodiv nie. Aj keď prekuknete onen "diabolský plán", stále zostáva napínavé čakanie, ako to Charles (veľmi sympatický Clive Owen) celé zvládne. Hrozne som mu držal palce, takže krvavé vyvrcholenie malo pre mňa naozaj grády. Škoda toho pridaného záveru vo väznici, to bolo úúúplne zbytočné. Veľké prekvapenie: veľmi dobre pasujúca Jennifer Aniston. Je nečakane zvodná a v úvode filmu to medzi ňou a Owenom skutočne iskrí. Verdikt: Scenár by sa dal ešte vybrúsiť, ale herci a réžia bez výhrad. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Není mým zvykem dívat se na filmy proto, abych na nich hledal chyby nebo abych co nejdříve přišel na jejich pointu. Možná jsem jich viděl ještě málo, možná jsem hlupák, ale upřímně řečeno mně je opravdu líto diváků, kteří jsou natolik zkušení či chytří, že ani ne po půlhodině vědí, jak film skončí. Rád vždycky dám filmu šanci k tomu, aby mne zaujal - a pokud to dokáže, nepotřebuji pak mlátit hlavou do zdi jen proto, že v sobě obsahoval nějaké to klišé nebo že nebyl první svého druhu. Nehodlám odsuzovat názor Vás, kterým se Derailed nelíbil, vždyť je Váš - stejně jako tenhle je můj: Mě tento snímek bavil od začátku až do konce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná až moc přímočarý ale překvapivě zdařilý thriller, který nepřináší překombinovanou zápletku ale řemeslně kvalitní thriller s megasympaťákem Owenem, kterému podobné role sedí a dvojitou pointou, která nepřekvapí ale ani neurazí. Největší chyba filmu je v tom, že nemá nic co by diváka donutilo ke druhému shlédnutí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clive, necestuj tým vlakom, oberu ťa, ani nevieš ako… Na solidně vystavěném thrilleru těžícím z konfrontace brilantního galského kazišuka V.Cassela s naivní kavkou z rodu Owenovitých, co se prokousává celým filmem za pomoci nechápavého výrazu srnečky lapené v pytláckém oku, jsem nakonec v rámci očekávání objevil jen dvě větší masařky a sice ten absolutně přebytečný vězeňský epilog a nevytunění jednoho z vagonů chicagské nadzemky panem Xzibitem.. Všem, co díky své předvídavosti předvídali všechny dějové zvraty, doporučuji na vlastní předvídavosti ještě zapracovat. Kdyby totiž byli dostatečně předvídaví, předvídali by tu celkovou předvídatelnost Håfströmova snímku a mohli by už dávno dovedně předvídat u snímku zcela jiného.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Okrem amerického štátu Illinois prebiehalo natáčanie aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno