Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov zaoberajúci sa problematikou nezvládnuteľnej farebné mládeže, tentoraz s mladou sexy učiteľkou. Tej sa nakoniec podarí prilákať deti k štúdiu natoľko, že keď po roku chce odísť pre nezhody s vedením školy, mladí ju nakoniec presvedčia aby zostala. Snímka Nebezpečné myšlienky rozhodne patrí ku kvalitnejším dielam americkej produkcie. Film sa dá vidieť, ale je podobný ako mnoho jeho predchodcov na túto tému. Nezabudnuteľnou súčasťou filmu je ale skvelý song deväťdesiatych rokov - Gangsters Paradise od Coolia. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal že by sa mi páčil film zo školského prostredia. Ale teraz k filmu, najviac ma asi upútal samotný Soundtrack filmu Gangsta Paradise. Aj fakt že učiteľka ide učiť celú triedu špecialních žiakov čo pripomínalo Český film Bastardi. Nebezpečne názory je skvelá dráma zo školských lavíc. Ale k dokonalosti jej treba ešte veľa. 4* ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Pro filmy se školní tematikou mám jistou slabost. Jsou to klišé, vše je ohrané, ale mě ten scénář stále baví - z bandy nezvladatelných bastardů se díky nezlomné Michelle Pfeiffer stanou vzorní, nečekaně citliví studenti, jejichž IQ se z 20 z ničeho nic vyšvihne do třímístných výšin. Ehm... Podobné filmy: Džungle před tabulí nebo Panu učiteli s láskou ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V kompaktu to fungovalo, neboť každá, byť malinká snaha, se počítá. O to víc, pokud se tak děje na úrovni první (rodina) nebo druhé (škola) distance. "V mé třídě je četba poezie odměnou sama o sobě." Historická věta. K výbornému herectví potřebná nostalgie hudby, prostředí dané doby... A je jen krůček nasolit "A" všem bez rozdílu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

S mlíkem na bradě, čerstvě v pracovním procesu, zlákána nadšenou reakcí kolegyně, nedočkavě jsem vyhlížela premiéru "Dangerous Minds" v TV. Den D přišel... a potom jsem marně přemýšlela, čím se tento film lišil od předchozích snímků tohoto typu. Podstatného rozdílu jsem se nedopátrala. Do školy plné sígrů přijde nová učitelka a postupně ty existence rostoucí pro šibenici získá na svou stranu, vlije do nich naději, vědomí vlastní jedinečnosti a světlé budoucnosti. Klišé, klišé, klišé, blá, blá, blá. A pokud jsem si tohle uvědomovala už jako stěží ochmýřené ptáče, ještě plné ideálů a okouzlované kdejakou krávovinou, stěží bych na "Nebezpečné myšlenky" měla lepší názor teď, když je ze mě stará cynická řepa. Jestli bude příležitost, šanci na repete tomu dám, do té doby: 65%. EDIT: Tak se naskytla příležitost k opakovanému sledování a já zjistila, že mě ten film sere. Že mě sere chování studentů - samí arogantní smradi ve stylu "jsme chudí, jsme oběti systému, jsme odepsaní a tak se můžeme chovat jako hovada". A ještě víc mě sralo, jak se jim učitelka podbízela. Holt USA, hlavně na dětičky nezvyšovat hlas, respekt netřeba, ať si dělají, co chtějí... a bohužel už je to i u nás:-(. Strhávám procenta na 55%, zlatý nepřekonatelný "Opus pana Hollanda". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama