Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

deepend 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vše podstatné o Half Nelson zde už bylo řečeno. Tuhle pecku jsem si chtěl šetřit na horší časy.......no jaksi jsem to nevydržel :-) Ryan Gosling mě zas a opět dostal, to je týpek, který dokáže oživit i jinak průměrný film (Vzorec pro vraždu). Jeho učitel dějepisu, který ujíždí na drogách, patří po jeho roli ve Svatém boji k jeho nejlepším, proto si byste si to neměli nechat ujít. PS:Naši "skvělí" distributoři jsou hnusní parchanti !!!!!!!!!! ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film o učiteli, co si rád zakouří crack sotva má padla a dělá si v rámci práce jen co musí do chvíle, kdy ho při jeho kuřácké chvilce nepřistihne jedna z jeho žaček. Film mě příliš neuchvátil ani fakt, že ten hodný pan učitel se pak snažil pomáhá té černé žačce z nevlídného prostředí. Film je relativně dobře zahrán i natočen, ale ten děj...Takový nezáživný. Viděno v rámci Výzva 2015 ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V nočních hodinách se obvykle spí. Já si četl, respektive seděl na posteli s knížkou v ruce a přemýšlel nad něčím úplně jiným. Myslel jsem na ten moment, kdy došel Half Nelson do finále. Kdy na pohovce seděl učitel na scestí a jeho studentka. Pili limonádu a říkali si vtipy. Rozuměli si pohledy, ne slovy. On si léčil ego ve fetu, ona mu dokázala, že i učitel může dát svému žákovi něco jako jiný úhel pohledu. Navzájem si změnili životy. Byli kámoši, ale možná se i milovali, jeden o druhýho se starali. Ten film vypovídá o vztahu. Může mít učitel se svým studentem vztah? Máme kantora, který hulí, pranýřovat? Ano, drogy nejsou fér. Vůči všem, ale jsou to taky jenom lidé, ne? Ryan Gosling zahrál Dana jako zlomenýho chlapa, který má svou hlavu, ale miluje život. Zahrál ho tak, že jsem ve finále brečel. Half Nelson mi dal odpověď a zároveň mě nechal na pochybách, co bude, až nebude. Jsem za ten film vděčnej, stejně jako za svýho Dana, kterej mě změnil! 1OO% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je dobrý a baví mě. Podobné "trosky" zvládá levou zadní, nicméně nám to už několikrát v podobných podivínských rolích ukázal. Half Nelson je ale svým způsobem film o ničem a bez jakéhokoliv poselství, a to je velká škoda. Nebo alespoň to tak chápu, protože nevím jak si mám film vyložit. Je to o podivném vztahu učitel/žačka, o nápravě jednoho z nich, nebo je to o učiteli, který řeší vlastní krizi? Je tam všechno dohromady, ale nic pořádně nefunguje a aniž by se cokoliv vyřešilo. Emoce slabé, nástin učiteského života poloprázdný a jejich vztah naprosto chladný. Navíc se to celé dost vleče a od poloviny jsme skoro ztratil zájem. V posledních 20 minutách to trošku ožije, ale i tak to na mě nezapůsobilo takl, jak jsem chtěl. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Průměrný splašek oka bolného střihu, jehož cílem není ukázat, že těm mladým přepigmentovaným orangutanům do hlavy jednoduše vědomosti nenašťoucháte, naopak se zaměřuje na vztah učitele s popraškem koksu na neposekaném horním pysku s čerstvou nepoužitou opičkou znající naleštěné ovoce správného načasování. Tyto zbytečné edukativní bláboly mě rajcují jako břečťan prdel divočáka a nejvíc mě na nich rozpaluje, že nezáleží na tom, do jakého seriózního úšklebku mají ten šedivý ksicht zkroucený, všichni už od prvního čichnutí ví, že se jim klacek stáčí na stejnou stranu a že žádný z nich nedokáže vyslovit ř. Jsou to prostě srnčí hovna na jedno brdo a můj drahocenný čas od nich odděluji hezoučkým dvěstětřicetivoltovým ohradníkem a jedním vietnamským zahradníkem na krvelačným slimákovi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama