Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z prostředí americké "barevné" střední školy. Je docela děsivé, jak se tam studenti chovají k učitelům. Učitel v podání Samuela L. Jacksona se po útoku ze strany studenta vrací zpět k učení. Chuť pro jeho práci mu to nevzalo. Potýká se ale stále se stejnými problémy, které nakonec eskalují do šílených výšin. Je dost překvapivé, kam až to zajde. Po všeobecném zavržení kolegy a studenty už mu moc rozumných východisek nezbývá... Skvělý výkon. "Tak dělej!" ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama