Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Chémia vzťahu učiteľ Gosling a žiacka podľa mňa fungovala na výbornú. Problém však vidím v nič nevypovedajúcom príbehu, kde sa prakticky stále striedajú tie isté scény. Gosling ide do školy, kecá s mladou, niekde sa zdroguje, kecá s mladou, kecá žiakom, baví sa na party atď. Holt pomalé tempo a žiadne zvraty diváka pomaly ale isto uspávajú. Všetko je to také nemastné neslané, no tvorcom aspoň kvitujem, že netlačili na pilu a nesnažili sa moralizovať, vďaka tomu celá story pôsobí nenútene a prirodzene, čo mi je veľmi sympatické. P.S. tá kamera bola príšerná, doteraz ma bolia oči. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Dan Dunne je bílý učitel na černošské škole, který se snaží své žáky motivovat a rozvíjet jejich osobnost…. „Pokud pomůžu jedinému studentovi….. pokud ovlivním jediného člověka… „. Ve třídě přesvědčivý kantor, mimo školu samotář se závislostí na drogách. A právě jeho tajemství stálo na počátku zvláštního vztahu mezi ním a jeho žákyní. A přestože Ryan Gosling byl výborný a i film se vymyká běžné šabloně, ode mě víc jak 3* nedostanou, vláčné tempo bez výraznějších zvratů mně prostě tentokrát nesedělo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Goslingem perfektně zahraná postava učitele, který se potýká závislostí na drogách. Na jednu stranu chlap, který to má v hlavě ohromně srovnané a učit jej ohromně baví, na stranu druhou člověk, který má kostlivce ve skříni. Je totiž závislý. Obyčejně natočený příběh sledující každodenní starosti a radosti, který konfrontací se žačkou nabere trochu jiné obrátky. Gosling je třída, zasloužená oscarová nominace. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě nic takhle nezasáhlo a dráždí mě otázka, jestli by mě film o drogách u lidí, u kterých by se podle vžitých představ o typických konzumentech vyskytovat neměly, tak sešrotoval nebýt Ryana Goslinga - to samé způsobil Svatým bojem. Jeho učitel je nádherná živoucí postava, z jedné strany bedna a našlápnuto, z druhé BERE. Vztah s černou žačkou, souznění mezi nimi jako mezi dvěma ostrovy uprostřed moře .... a pak ta konfrontace .... Uf, síla, síla. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama