Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

castor 

všechny recenze uživatele

I přesto, že už mám přece jenom něco nakoukáno (a leccos mě nepřekvapí), musím podotknout, že Keeping Mum je zejména MILOU bizarní britskou záležitostí. Starostlivá stařenka přijede na britský venkov, kde chcípl (a chcípne) pes a do dobře situované rodiny v mírné krizi přivane svěží vítr, aniž by někdo tušil, jakých drastických metod užívá. Snímek bohužel nemá takové tempo, jaké by mu slušelo více, ale zato herecké obsazení je nesmírně vydatné. Co se Atkinsona (jehož postava se nějak zapomněla u Boha) týče, tak zapomeňte na Beana (snad jen během gólmanských "dovedností") a očekávejte skvělého charakterního herce, Maggie Smith hraje důstojně ku váze svého jména, skvostnou Kristin Scott Thomas netrápí jen dceřino libido a doslova brilantní part (zejména proto, že bychom jej v podobné roli nečekali) udržel na uzdě Patrick Swayze v sebeironické roli samolibého amerického sukničkáře, golfisty a videoamatéra. 70%!! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to neni zrovna ten typ komedie, že bych se u toho válel smíchy, ale uteklo to jako voda a docela mě to pobavilo. Anglickej černej humor mam prostě rád. I když po úvodní scéně jsem očekával, že ten humor bude černější. Jinak Rowan Atkinson mě rozesmívá, i kdyby jen seděl a mlčel a scény s nim byly asi nejlepší. Jenom škoda, že nedostal trochu víc prostoru. Film má momentálně 71% a tady se pro změnu zase shodnu s většinovym názorem. Taky to vidim tak na ty slabší 4 hvězdy. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se já bavila báječně a bylo mi jasné, že se bavili při natáčení i všichni zůčastnění. Je to z filmu znát a to ho vytahuje do nadprůměru, protože jinak nic moc nového nepřináší, je "jen" krásně anglický, černohumorný a příjemný. Navíc Rowan Atkinson konečně není Mr.Bean, Maggie Smith je jako vždy skvělá (její způsob myšlení a odpravování lidí neodolatelný) a Kirstin Scott Thomas je jednoznačnou špičkou filmu, svou matku v znuděnou, zhrzenou, nevyspalou a neuspokojenou ženu v domácnosti si užívá a je báječná... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama