Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka těží hlavně z luxusního hereckého ansáblu, především z velmi civilního a sympatického reverenda Rowana Atknisona a naprosto kouzelné a stylové hospodyně Maggie Smith. Toho černého humoru tu sice mohlo být na můj vkus víc, ale i tak jsem se u této pohodové a příjemné komedie šmrncnuté krimi žánrem dobře bavil (symbolickou nadsázku, ve formě závěrečného pohledu kamery na obsah rybníka, už nemusí každý divák tolerovat, mně však nevadila). "Nemůžete zabíjet lidi jen proto, že je neschvalujete!" - "Doktoři mi říkali to samé. A v tomto bodě jsme se nikdy neshodli." ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Černočerný britský humor, sušší než poušť Kalahari. Bylo pro mě potěšující vidět pana Fazolku hrát úplně normální, charakterní a nepraštěnou roli. Jako tichý kněz, smířený se svou suchopárností, se mi jevil velmi mile. Film jsem dnes viděla poprvé a v první chvíli jsem si myslela, že půjde o trošku magický svět. Něco jako Mary Poppins. Trefila jsem se jen způli. Ta druhá půlka mě tak trochu vyděsila. Ale co ... jde zde především o tu anglickou, osvěžující nadsázku, ne? ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film sice trochu pokulhává a ztrácí se v trapných vtípcích, s příchodem nové hospodyně se ale celá atmosféra mění a na řadu přichází ten pravý černý anglický humor. Rowan Atkinson konečně odhazuje svůj typický idiotský výraz a v roli sympatického vikáře dokazuje, že skutečně umí hrát. Přesto největší hvězdou večera zůstává samotná hospodyně, Maggie Smith. S přehledem strčí všechny ostatní herce do kapsy a coby šarmantní postarší dáma, která by (ne)ublížila ani mouše, si získá srdce všech zúčastněných. Aby bylo jasno, ta čtvrtá hvězdička patří hlavně jí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dickon Hinchliffe: 1. Did you ever wonder why? (film version) ,2. Rosie Jones ,3. Gloria in bed ,4. Lance ,5. Just a man ,6. The trunk ,7. Walter ,8. The bike crash ,9. I don't know any girls ,10. What is going on? ,11. Will you find your way back to me? ,12. The Song of Solomon ,13. Little rose petals ,14. Don't get me started ,15. A little grace ,16. The body in the boot ,17. The Jones women ,18. The death of Mrs. Parker ,19. Keeping Mum ,20. Goodbye ,21. The letter ,22. Gloria ,23. Did you ever wonder why? , ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nádherná zápletka, ktorá sa v rukách suchopárnych rutynérov zmenila na priemernú komédiu. Film sa snaží hrať na ťažkú čiernu komédiu, no ponúkne iba prízemné fórky, pri ktorých som sa ledva pousmial. Viem si predstaviť, že ak by sa dostal tento námet do rúk režisérovi, ktorý by sa trochu odviazal (napr. taký Kusturica), mohlo by to byť úžasné. V jednu chvíľu śa film snáží zaujať morbídnym vtipom, ochvíľu zasa tlačí na pílu príšernými klišovitými scénami za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v hollywoode. Zachraňujú to iba kvalitný heci na čele so stále výborným Rowanom Atkinsonom. (5/10) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama