Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Grace je roztomilá stará dáma s milým úsměvem na rtech. Je ochotná udělat cokoliv, aby rodina, do jejíž služeb nastoupila jako hospodyně, měla vše, co potřebuje. Grace také dokáže údery různými tupými předměty ukončit obtěžování rodiny ze strany přítulného pejska, nerudného souseda, nevhodného milence nebo předsedkyně okrasného květinového výboru. Obzvláště nebezpečné zelenomodré řasy brzy asi nebudou tím největším problémem, který leží na dně vikářova jezírka. Vikář mezitím vykládá vtipy v kostele a je spokojen s tím, že jsou všichni šťastni. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých momentech jsem se bavil báječně, většinou jen velmi dobře, ale celkově musím říct, že s pěti hvězdičkami nemám nejmenší problém, protože tenhle film je natočený stylem, který je mi blízký, plný humoru, který je mi vlastní, a s profesionalitou, kterou nemůžu neocenit. Typicky britský suchý humor, dvojsmyslné dialogy, ironie, černý až morbidní komediální styl. Parodie na klasické britské detektivky a britský životní styl. Rowan Atkinson se tady ukáznil a poněkud upozadil, takže na pana Beana můžete s klidem zapomenout. Filmu vévodí Maggie Smith v roli hospodyně, která svůj úklid bere skutečně vážně. Maggie by mohla z fleku kandidovat na nejsympatičtější sériovou vražedkyni britské kinematografie. Celkový dojem: 90 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie. Ide o pohodovú čiernu komédiu, kde je príjemné vidieť Atkinsona aj v nejakej inej rovine ako len v Beanovi alebo bláznivej paródii. Dosť mi to pripomínalo Kúzelnú opatrovateľku (2005), len s tým rozdielom, že tento film je skôr pre dospelých. Do rodiny prišla upratovačka, ktorá nielen navarí a vyžehlí, ale aj uprace všetky vaše rodinné problémy :) Metódy sú síce drsné a neobvyklé, ale účinné. Samozrejme, v reály by som ich neodporúčal, ale film aspoň posiela do sveta jeden veľký odkaz. Takmer všetky problémy, aj tie v rodine, sa dajú riešiť. Len treba chcieť a skúsiť popremýšľať nad vhodným spôsobom. 70/100 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'You can't just kill people because you disapprove of them!' 'That's what my doctors kept saying. It was the one thing we could never agree on.'" Snad, řekl bych, půvabná britská komedie, kde excelují především Rowan Atkinson a Kristin Scott Thomas (řazeno abecedně:). Jedná se o konverzační komedii s lehkou krimi zápletkou..zkrátka nic složitého a navíc se pěkně zasmějete. A na závěr bych chtěl pogratulovat české distribuci za další ze stupidních překladů názvů filmů. "'Oh, so you know about the other bodies!' 'What other bodies?' 'Oh. You don't know about the other bodies..' 'WHAT other bodies?' 'Oh, just Mr. Brown's dog..and Mr. Brown.'" ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno