Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Já bych řekl, že Gregory Nava si přečetl scénář a umanul si, že tu zřetelnou nekvalitu dožene skrze "umění" a celý film si začal přemalovávat jako omalovánky. Takže z toho vznikne sice velmi efektní podívaná, ale když zaryjete trošičku do hloubky, tak zjistíte, že je to jako bublina. Uprostřed, kde by to člověk čekal nejhutnější, kde nic tu nic. A nic proti Je Lo, která celkem oprávněně získala titul "nejhezčí zadeček Hollywoodu", ale ať se drží raději tanečního parketu, kde ji to jde o poznání lépe než dramatické role. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně mě zaujala tato problematika. Je dobré točit filmy a problémech, které jsou hlavně těmi, kteří jsou schopni s tím něco dělat, přehlíženy. J. Lopez je kus ženské, ale jinak mi film absolutně nesedl. A. Banderas měl minimum prostoru a ostatní bylo už zlé. Začátek super, ale když byla J.Lo na místě, šlo vše do kytek. Řekl bych, že je to celkem škoda. Potenciál na velmi temný thriller to mělo. A trochu by mě teda zajímalo, proč to v Thajsku zakázali. Zase tak moc brutálních scén tam nebylo... ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ve kterém hraje Jennifer Lopez, bych nečekal tak ožehavé téma s hodně drsnou zápletkou, navíc ještě podle skutečné události. Atmosféra byla hustá, že by se dala krájet. Ale režisér si asi nemohl vybrat, který filtr tam hodí, tak je prostě střídal (modrý, zelený, žlutý) a navíc ve scénách odehrávajících se ve tmě bylo vidět velké kulové. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Skrýt problém pod pokličku je levnější než ty ženy chránit." To je dobrá zpráva. A další dobrá zpráva je, že tisíce zabitých žen nikoho nezajímají. Tedy, dobrá zpráva je to tehdy, jste-li muž, který rád znásilňuje a vraždí mladé ženy a vadí mu, že by za svůj koníček mohl být trestán. Takoví jedinci po zhlédnutí tohoto snímku již mají jistě sbaleno a vyrážejí do města slasti - Ciudad Juaréz. Mne tedy sexuální násilí příliš nevzrušuje, takže ušetřím za cestu, protože jsem si tohle slzavé údolí příliš neužil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)

Reklama

Reklama