Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zneužívání levné pracovní síly, jejíž život má občas nižší cenu, než mzda v centech na hodinu, je nechutné. Stejně tak politický vliv v žurnalistice, či ten prospěchářský smrad, co se line ze seskupení zvaného NAFTA. Holt, liberalizace obchodu.. Gregory Nava zaslouží pochvalu za témata, do kterých se pustil, ale jeho film trpí tím, že když už to vypadá, že přišel moment, kdy se nadechne, tak se zas ponoří pod hladinu dramaturgické tuctovosti a od děje odvádějících pokusů o stylovost. Přeci není nutné, aby v příběhu o maquiladoras hrál hlavní roli kamerový filtr, při němž obloha vypadá jako po úniku čpavku a herci jeví příznaky nákazy virovou hepatitidou.. A jen tak na okraj, nechápu tu globální adoraci jednoho na tučnou sumu pojištěného latina zadku. Svou velikostí se totiž nebezpečně přibližuje armádnímu bubnu (což je opak toho, když se řekne, že ho má jak vrabec, když srazí paty), ale proti gustu.. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bordertown je zvláštní snímek. Za prvé ten příšerný český název, ale co už. Za druhé polodokumentárně zpracovává zajímavé téma o vraždách mexických žen. Za třetí zdatně kombinuje prvky dramatu, thrilleru, horroru i kri-mi. A za čtvrté je to další spolupráce Gregoryho Navy a Jennifer Lopez - a těm dvěma to šlape. Bordertown patří mezi ty slušnější filmy daného žánru, ačkoli je příliš roztahaný a jeho tempo kolísá. Nava naštěstí umí vytvořit atmosféru i napětí, uvěřitelně vykresluje náladu a prostředí z mexického městečka Juaréz. Herci slušní, J.Lo je v té roli sympatická, Banderas potěší a Maya Zapata je slibný talent do budoucna. 7/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Továrny podél Mexických hranic (tzv.,,MAQUILADORAS“) najímají hlavně mladé ženy, protože pracují za nižší plat a nestěžují si. Mnoho žen bývá často přepadeno a zvražděno. Ale jedna přežila…. PŘÍBĚH:****celý film je zahalen do žlutého filtru (jde přeci o zemi Aztéků  ), který mu sluší a přidává autentičnosti. Že zde dochází ke zločinům je děsivé pro každého, kromě policie. J.Lopez překvapivě nehraje žádnou navoněnou kočičku, ale novinářku, která odhaluje tamní drsnou realitu. A celkem to funguje./ HUMOR:nesmál jsem se./AKCE: ani ne./ NAPĚTÍ:***zažívat to, co se odehrává je napínavé. Víc, než jsem čekal. Zvlášť, když stále nevíte, komu se dá vlastně věřit. Film jsem začal brát jako politický thriller, protože za TY věci prostě politici můžou! A protože nejde jen o vraždění žen v Juárez, ale celkově o volný obchod do Střední Ameriky….To, že příběh je založen na skutečných událostech jej trošičku dostává na podobnou rovinu jako jsou Muž v ohni nebo Fast Food Nation. I když je to pohled zase trochu jiný, určitě za to stojí. Určitě lepší *** !!! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Hoci je tento film fiktívny, miestami pôsobí ako dokument. V príbehu sa spája napätie, intrigy, násilie a politické odsúdenie. Tiež sa zaoberá útrapami, ktoré sú podrobne vysvetlené a vyjadrujú neúnavnú kritiku organizácie NAFTA (Severoamerický voľný obchod). Toto je dramatický a seriózny film, v ktorom sa herci v hlavnej úlohe v podaní Jennifer Lopez a Antonia Banderasa sa stretávajú uprostred hlbokého boja s utláčateľskými silami mimo ich kontroly, keď sa konfrontujú s odpornými vrahmi a skorumpovanými ľuďmi. 6/10 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě především námět, ačkoliv ani zpracování není úplně nejhorší. Občas neškodí připomenout jak vypadá odvrácená tvář zemí, kam našinec vyrazí většinou leda na exotickou dovolenou. "Bordertown" mimo jiné dokládá, jak těžké, ne-li nemožné, je něco na tomto stavu změnit (v této souvislosti se mi vybavil "africký" snímek "Nepohodlný"). Podobné filmy si zaslouží pozornost a nic na tom nemění skutečnost, že težko něco vyřeší a některé diváky třeba i otráví (o čemž svědčí třeba komentář Soweeka). Jen na okraj: ve spojitosti s místem děje tu v komentářích občas padne slovo "městečko" - Juárez má něco přes 1 300 000 obyvatel a spolu s americkým El Pasem tvoří dvojměstí čítající o další milion lidí víc. To už by si možná zasloužilo nazývat ho městem, co vy na to? :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)
  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)

Reklama

Reklama