Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ve kterém hraje Jennifer Lopez, bych nečekal tak ožehavé téma s hodně drsnou zápletkou, navíc ještě podle skutečné události. Atmosféra byla hustá, že by se dala krájet. Ale režisér si asi nemohl vybrat, který filtr tam hodí, tak je prostě střídal (modrý, zelený, žlutý) a navíc ve scénách odehrávajících se ve tmě bylo vidět velké kulové. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vsází na dvě známé tváře, kteří ovšem chatrný a rozvláčný děj neutáhnou. Režisér se snaží vsadit taky na kartu jakési vizuální autenticity, používá filtry, delší nájezdy,reálie , ovšem to vše má ve finále záporný efekt, jelikož každé filmové políčko navíc stojí diváka spoustu sil a energie. Film je natahován jako na skřipci a divák má podobné pocity... ať už je konec. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mladé robotníčky. Mladí robotníci. Všade tam, kde je pretlak robotníckych zamestnaní a dopyt po nich veľký (záujemcov o tieto väčšinou slabšie platené fleky je množstvo), ostáva súkromný život tejto homologizovanej pracovnej masy novodobých otrokov akosi v úzadí. Zamestnávatelia si tak môžu vyberať tých najvýkonnejších otrokov za čo najmenšie možné mzdy - ale zase také, čo ešte udržia dopyt po práci v požadovanom, čiže veľkom rozsahu). Ak navyše zlyháva sociálny systém a polícia je len prevodovou pákou miestnych politikov-korupčníkov a vysokopostavených mafiánov/ bankárov, tam si jedinci z radov "tých za vodou" môžu dovoliť rozkvitnúť svojim potlačovaným sexuálnym či násilníckym túžbam. Realizujú si ich práve na jednotlivcoch z radov slabo platených robotníkov s nulovým sociálnym zázemím, žiadnou právnou a nedostatočnou policajnou ochranou. Takých nie je problém po desiatkach pravidelne znásilňovať, ponižovať, týrať a mučiť. A ako ukazuje mexický príklad - niekde aj slobodne vraždiť. Smutné a zúfalé posolstvo, celkove neradostná správa o násilí naprieč ľudskými triedami a o márnej snahe pár investigatívnych novinárov s tým niečo robiť. Za upozornenie na tieto špinavosti a za ukázanie snahy polície zakopávať takéto prípady pod zem 100%. Za neveselé pocity zmaru a beznádeje s tým niečo efektívnejšie robiť 20%. 120/2 =60%, čiže 3* ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil. Byť se mi moc nechtělo koukat na film o Mexičanech (Mexičankách), kteří jsou zneužíváni jako levná pracovní síla nepřátelským Západem, navíc na pomezí mezi USA a Mexikem začne docházet k záhadným vraždám pohledných pracovnic, a to ve stovkách a nitky se vinou až k samotné vládě (nejen mexické)...Ale příběh mě pohltil, Lopezová, kterou až tak nemusím, je tu naprosto věrohodná a vůbec, nakonec to nebylo špatné téma. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně mě zaujala tato problematika. Je dobré točit filmy a problémech, které jsou hlavně těmi, kteří jsou schopni s tím něco dělat, přehlíženy. J. Lopez je kus ženské, ale jinak mi film absolutně nesedl. A. Banderas měl minimum prostoru a ostatní bylo už zlé. Začátek super, ale když byla J.Lo na místě, šlo vše do kytek. Řekl bych, že je to celkem škoda. Potenciál na velmi temný thriller to mělo. A trochu by mě teda zajímalo, proč to v Thajsku zakázali. Zase tak moc brutálních scén tam nebylo... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Jennifer Lopez si z Berlínského filmového festivalu odnesla za hlavní roli a produkci filmu cenu pro „Umělci za amnestii“. (Terva)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)

Reklama

Reklama