Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fakt humus. Člověk si sice říká, že snaha by se měla ocenit. Ale když se člověk koukne na ty hnusný postavy, blbě renderovaný prostředí tak jako fakt sorry, ale to nejde. Jasně není to hollywood řeknete si, jenže když už chci mít první český 3D animovaný film, tak by to mohlo být aspoň trošičku hezký. A když už to ne, tak by to mohlo bejt aspoň vtipný. Jenže to je ještě horší!! Celou dobu jsem na to koukal a vůbec jsem nechápal čemu se tam ty postavy smějou a někdy jsem si řikal něco ve smyslu, jo aha tohle asi mělo bejt vtipný. Nejhorší jsou snahy o "Burtonův styl", kdy třeba bezhlavej troubí na trubku a nebo tam hrajou kostlivci na piáno. To jsem trpěl úplně nejvíc. Prostě hrůza a ani nevim proč dávám tu jednu hvězdu. Asi ze soucitu, že se tak zbytečně snažili kluci. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Proč tolik hvězdiček, když se to tady odpady jen hemží? Předně, nedělám tu chybu, že bych ke Kozímu příběhu přistupoval jako k nové pixarovce. To by byla hrubá chyba! Uvědomte si totiž, že nelze srovnávat mamutí produkci za 100M$ s filmečkem, který spíchla parta nadšenců někde ve stodole. Vzhledem k omezeným možnostem, daným skromným rozpočtem, je výsledek překvapivě dobrý! Kde to naopak skřípe? Scénář. Celý příběh je.... takový nijaký, film jsem si v práci pustil (v podstatě jako kulisu) několikrát po sobě a nevzpomínám si na nějakou silnější scénu, i dobrých vtípků bylo tak nějak poskrovnu. Pokud by scénář dostal do rukou pan Trnka, po patřičných úpravách by mohlo vzniknout nezapomenutelné dílo, takhle tu máme jen velmi průměrný animák. Tvůrce ale omlouvá, že se jedná o jeho celovečerní debut, buďme proto shovívaví, přistupujme k výslednému dílu jako k absolventskému filmu a omluvme celou řadu drobných či větších nedostatků a nesrovnávejme ho hned s panem Troškou. To si za svou upřímnou snahu nezaslouží. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z námětů starých pověstí českých se dá čerpat do nekonečna. Ale tady se to zrovna dvakrát nepovedlo. Trochu chvály na začátek: perfektní byla stavba Karlova mostu a Staroměstského orloje. Vůbec středověká Praha byla udělaná hezky. Ale příběh sám (jestli se dá mluvit o příběhu, protože pohromadě to moc nedrželo) by potřeboval buď víc ponurosti nebo víc nadsázky. Není mi jasná ani cílová skupina - děti to moc bavit nemohlo. No a ta koza tam byla vyloženě navíc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tady ale vážně nechápu, co lidem na Kozím příběhu vadí. Snad jedině žánrově mohl být vyhraněnější - takhle si říkáte: Je to pro děti? Nebo pro dospělé? Ale jinak se mi nic moc nepříčilo... Graficky je podle mě zvládnutý velice dobře, má příjemnou hudbu, trefný dabing a pěkně navržené "loutky" (nejvíce mě mrzelo, že Heřmánkův Lucifer dostal tak málo prostoru). Pravda, příběh není žádná velkolepost, ale zasmějete se při něm a nenudí... A o to jde hlavně, ne? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V HD rozlíšení na veľkej televízii špeciálne vynikla obludnosť výtvarnej stránky Kozieho príbehu. Evidentná inšpirácia nemeckým expresionizmom by nebola od veci, lenže kombináciou so Shreckom vznikol paskvil, ktorý ťažko nazvať rodinným filmom. Deti sa asi ťažko zabavia nad kozou, ktorá vyhľadá prostitútku a nad "kozami" a pozadím hlavnej ženskej hrdinky. Dospelí do kina s deťmi asi nepôjdu pod vplyvom návykových látok, takže rýchlo pochopia nezmyselnosť scenára. Pritom námet je super. Ak by sa Robert Wiene presunul strojom času na začiatok 90tych rokov, poriadne sa ožral, vlúpal sa v noci do štúdií Pixaru a len tak si na dva týždne zablbol na vtedajších počítačoch, výsledok by pripomínal Kozí príbeh. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film se skládá z 950 záběrů a je v něm použito více než 100 animovatelných ovladačů, se kterými může animátor manipulovat. [Zdroj: Film o filmu] (zdeny99)
  • Ve filmu se vyskytuje několik historických nepřesností. Doba vlády Karla IV. skončila roku 1378, pražský oroj je poprvé zmiňován až v roce 1410. (rockboy)
  • Snímek se prodal do více než dvanácti velkých mezinárodních lokalit, které představují Spojené státy, Kanada, Čína, Německo či Latinská Amerika. Film se tak dočkal vedle českého také anglický, neměcký nebo španělský dabing. (Kolbenova)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama