Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Asi dobrý nápad a plno práce, ale celkem to vyšlo vniveč. Je to takové divné, postavy dost nesympaticé, kostrbatý příběh a celkem nic neříkající animák. Výborný je akorát dabing, takže 2* jednu za dabing a druhou za snahu, ale na jedno podívání to stačí ... Promarněná příležitost, dobrý nápad - nepovedené provedení. A jako většina uživatelů jsem nepochopil pro koho to bylo vlastně točené, děti se moc nezasmáli(určité věci i nechápali) a dospělí se nudili. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo očekával od prvního českého 3D animovaného filmu vytvořeného malou skupinkou lidí za malé množství oběživa, dílo světové úrovně, se zcela samozřejmě tohoto "štěstí" nedočkal. Pravdou je, že tento snímek je, i přes několikaletou snahu jeho tvůrců, spíše podprůměrný. Na druhou stranu je však třeba říct také to, že jeho hodnocení prakticky nemůže být objektivní, protože jej není s čím porovnat. Mě osobně se animace starobylého stověžatého města a postav celkem líbí, i když možná vypadá zastarale. Některé scény jsou výborné a dokonce i některé vtipné situace se dost povedly. Zkrátka, napoprvé to není zase tak špatné. 50% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelné, protože se ve mě asi projevuje kus toho patriotismu, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak přivést to na svět třeba Pixar, tak to asi moc nežeru. Ten příběh je docela slabý a od animáků sem prostě zvyklý na víc zábavy, než na občasné náznaky ňáké té srandy. A když tak nad tím přemýšlím ještě víc, tak ani ta mluvící koza mi do příběhu nezapadá. Všude jen samí lidé, kteří jsou lidmi, pak je tam ňákej ďábel (dobrá, proč ne), a pak tam jsou zvířata, co jsou skutečně jen zvířaty, a najednou ňáká koza, s kterou tam mají být vtipné scény, že jí balí ňáká ženská nebo jak to tam bylo. To ani do tohohle světa moc nezapadá, a nikde sem si nějak nevšiml, že by nějak vysvětlili, proč zrovna tahle koza mluví. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá duši ani děj, který by vás chytil. Dělá to na mě dojem, že do prvního 3D českého (a dokonce východoevropského) animovaného filmu tvůrci vrazili vše, co je napadlo, věděli totiž, že "budou první." A všechno to je nesourodé či špatně zpracované. Holt technika se nemá přeceňovat, ta špatný film do červených výšin nevytáhne, já to říkám pořád. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • V největších davových záběrech stavby Karlova mostu je "na scéně" najednou přes 230 vedlejších postav. Celkem bylo vymodelováno na 180 samostatných detailních charakterů, přes 70 postav má kompletně simulovány šaty. (blitzer)
  • Úvodní sekvence, která je také nejdelším záběrem ve filmu, má 57 vteřin a přesně 1380 obrázků. 1380 je přitom datum, kdy byl poprvé v kronikách zmíněn Staroměstský orloj. (blitzer)
  • Film měl původně sestávat z jednotlivých povídek, ale režisér si to nakonec rozmyslel, protože než by se lidi stihli s postavami sžít, už by byl konec. (HappySmile)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama