Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Dobrému příběhu a snaživému dabingu podráží nohy předpotopní animace a absolutně nesympatické postavy, jak hlavní tak i vedlejší. Postavy vypadají jako deformované karikatury, jež umí jen hýbat pusou a kulit oči. Snímek vznikal pět let a o to je těžší poslat ho k šípku, nic jiného si bohužel nezaslouží. Nezachrání ho ani ta animovaná Máca s výstřihem od Dolly Buster. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pražský příběh o koze není taková prohra, jak by se mohlo zdát. Kvalitní Lábusův dabing dává celé story nádech ironie, což je fajn. Nepovažovala bych za nutné se obávat vlivu Kozího příběhu, že by se mohl stát pro příště normativním pro další české animáky - což se taky nestalo. Takže to chce jako vždycky zklidnit hormon a těšit se na dvojku. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nekonečné jak hodina dějepisu na základní škole. Co je vtipného na infantilním humoru nevhodném pro děti? Proč kozu mluví chlap? Proč mají všechny ženské postavy metr a půl přes prsa, když to není erotický film? Proč k tomu je hudba jak k epickému velkofilmu a ne něco v tom stylu, co hrálo k závěrečným titulkům? Má to vůbec nějaký scénář (aneb kam se poděl ten příběh)? Postavy jsou natolik nezajímavé, že jsem si za celý film nezapamatoval ani jméno té hlavní. Jasně, hýbe se to a je v tom i pár akčních scén. Ale proč tolik lidí tak dlouho pracovalo na něčem tak ubohém, nepochopím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První český 3D film... Co k tomu říci.... Animace byly podivné a i když v tom byl asi i částečný záměr autorů, nemohl jsem se zbavit dojmu, že za aktuálním zpracováním animací ve světě (roku 2008) se belháme o holi... Příběh sám je podivný, dabing mi také úplně nesedl. Nepochopil jsem ani prapodivnou zakřivenou architekturu. Týnský chrám, který se svými věžemi tvořil V byl velmi podivný a i když ve středověku jistě byla spousta staveb křivých, ztvárnění Staromáku jako by vypadlo z oka opilcova.... Nevím, mně to celé nějak nesedlo a to ani jako čistokrevnému pražákovi, který v mládí bydlel kousek od Staromáku. Jedno ozubené kolečko z orloje za snahu. * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V HD rozlíšení na veľkej televízii špeciálne vynikla obludnosť výtvarnej stránky Kozieho príbehu. Evidentná inšpirácia nemeckým expresionizmom by nebola od veci, lenže kombináciou so Shreckom vznikol paskvil, ktorý ťažko nazvať rodinným filmom. Deti sa asi ťažko zabavia nad kozou, ktorá vyhľadá prostitútku a nad "kozami" a pozadím hlavnej ženskej hrdinky. Dospelí do kina s deťmi asi nepôjdu pod vplyvom návykových látok, takže rýchlo pochopia nezmyselnosť scenára. Pritom námet je super. Ak by sa Robert Wiene presunul strojom času na začiatok 90tych rokov, poriadne sa ožral, vlúpal sa v noci do štúdií Pixaru a len tak si na dva týždne zablbol na vtedajších počítačoch, výsledok by pripomínal Kozí príbeh. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Jan Tománek prohlásil, že titulky k filmu VALL-I dělalo víc lidí než celý Kozí příběh dohromady. Na filmu totiž pracovalo jen 10 lidí. (HappySmile)
  • Film měl původně sestávat z jednotlivých povídek, ale režisér si to nakonec rozmyslel, protože než by se lidi stihli s postavami sžít, už by byl konec. (HappySmile)
  • První projekce filmu byla už 2. srpna 2008 na letní filmové škole v Uherském Hradišti. První český 3D počítačově animovaný film se tehdy promítal bez finálního zvukového mixu, bez ruchů a bez některých dalších důležitých dokončovaných prací. (Roby)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama