Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka, která vás sice určitě po dějové stránce příliš nepřekvapí, ale je slušně natočená a hlavně skvěle zahraná. Antohny Hopkins předvádí to co už mnohokrát, v této roli to ale bohatě stačí. Ryan Gosling navíc opět ukazuje, že patří mezi největší talenty dnešní doby a je opravdu skvělý ( i přesto, že je jeho postava bržděna linií s jeho šéfovou). Jsou to právě oni dva, kdo drží tuto kriminálku ve vodách drobného nadprůměru. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nebudu Vám mazat med kolem huby! Když jsem si film půjčovala, tak hlavně kvůli Goslingovi. Chtěla jsem se kochat a ve spojení s Hopkinsem jsem si říkala: "Nemuselo by to být špatný." Nic jsem od toho filmu nečekala a bacha, film se mi velice zalíbil (nejen kvůli hercům). Líbí se mi skulinky v zákonech, které ale nikoho netrápí ;o) A ten konec.. no nebudu psát spoiler, že jo :o) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Těžce překombinovaný, tím pádem i málo napínavý thriller. Anthony Hopkins v něm na začátku postřelí svou nevěrnou ženu do hlavy a ta následně upadne do kómatu. Hopkins se policii dozná a šanci na zproštění viny má tedy minimální. Jenže do případu se obuje ambiciozní a arogantní mladý právník Ryan Gosling, který se mermomocí bude snažit obviněného dostat za mříže. Ale ouha. Chybí vražedná zbraň. Důkaz není pomalu žádný a zdánlivě jednoduchý případ se změní v promyšlenou hru, jak ujít spravedlivému trestu. Hopkinsovi temné role sedí, a tomuto filmu jeho zlověstná postava jasně dominuje, ačkoliv bylo by nespravedlivé nepochválit také Goslinga, který příšerně plochou postavu právníka ustál bez úhony. Jenže otázkou je komu fandit. Hopkins je vyveden jako jednoznačně záporná postava a Gosling je až do samotného závěru nesympatický, jak to jen jde, a nechápal jsem, čím si jako právník vysloužil takové renomé, když vlastně po celou dobu ničím po právnické stránce neohromil a byl líný jak veš něco extra podniknout v případu. Scénář chce, aby divák přistoupil na jeho nelogická pravidla, která jsou až moc přitažená za vlasy. Tak třeba vyšetřující policista, který měl poměr se ženou obviněného, ani nezná její příjmení, dokonce ani její bydliště!!! Tvůrci asi "diváčka" mají za blbečka, protože jinak si nedovedu vysvětlit další kiks v podobě sebevraždy vyšetřovatele přímo na schodech soudní budovy!!! Fakt trošku mimo. Nehledě na to, že to bylo předvídatelné a konec v ničem nepřekvapil. Z tohoto filmu si zapamatuji precizní výkon Hopkinse, zajímavou hudbu a Rosamundu Pike. To je vše. Pro mě nenapínavý a nesmyslný thriller. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VAŠE ŽENA…JE V POŘÁDKU?“ ,,NEMYSLÍM, ZASTŘELIL JSEM JI.“ Banální, jasný případ pro Willy Beachuma…. PŘÍBĚH:**** velmi dobrý. Na jedné straně vysmátý milionář (výborný A.Hopkins), na straně druhé mladý, ambiciózní právník (taktéž výborný R. Gosling), který se dostává do časové a psychické tísně./ NAPĚTÍ:**** líbí se mi soudní dramata. Ta atmosféra, která vyzařuje z dobře natočeného přelíčení, hudba, dialogy a grimasy mě ,,bere". A hlavně zde většinou hrají prim herecké výkony. Také okamžiky, kdy se z oběti stává lovec a naopak, jsou velmi vzrušující. A pak se stává, že nevím, komu vlastně držím palce. A Vy to víte? Všichni prohráváme…. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Kinetické objekty se skleněnými kuličkami jsou návrhy nizozemského umělce Marka Bischofa. (MeanWhile)

Reklama

Reklama