Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavé soudní drama plné emocí, napětí, vykozené Julie Roberts a v neposlední řadě také prošpikované řadou uzemňujících hlášek. Erin Brockovich není monotematické životní drama, ale kromě profesní stránky řeší také tu osobní, a to navíc u více postav. Film ani po letech neztrácí své kouzlo a napětí a řadí se určitě mezi nejlepší v žánru. Soderbergh opět potvrdil, že mu není cizí snad žádný žánr... Lepší 4* ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak na to, v jakých připitomělých komediích hraje tato dobrá herečka Julia Roberts, tady si vybrala opravdu skvěle a dokonale ukázala, jak umí hrát. Nevím, jestli je to zrovna na Oscara, ale hrát umí a toto je důkaz - její asi nejlepší film. Děj je dobrý, má spád, i když se toho zase neděje tolik, příjemně to utíká a vy se jen vezete a kocháte. Tohle se teda rozhodně povedlo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tzv. životopisný film o boji jednoduchej, ale umanutej americkej ženy v boji proti veterným mlynom nadnárodných spoločností. Téma, ktorá sa točí skôr v televízii ako pre kiná je v podaní šikovného Soderbergha podaná extrémne pútavo. Práve preto sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu, Soderberghovým majstrovstvom upútať diváka aj tuctovým námetom. Film vo mne vyvolal pocit, že sa nachádzam tam, kde práve stojí kamera. Prečo tento dojem nevyvolávajú 3D filmy? ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není všechno (oscarové zlato), co se třpytí...Rybář: koumák Steven Soderbergh. Ryba-liberálně orientovaná Akademie. Návnady: Rozvedená, sociálně slabá matka malých dětí. Boj malého odhodlaného človíčka proti velké zlotřilé společnosti. Občanský aktivismus. Hippísácký přítel s tetováním a motorkou. Spravedlnost, která má meč sekající pomocí papričkově ostrého jazyka i váhy v podobě vyvinutého hrudníku. Based on true story...Bravo, Stevene, velrybářská výprava se zdařila. Jen se obávám, na tenhle film vzpomíná jen Julia Roberts, když honí svoje dvojčata po haciendě a v průletu mezi obývákem, zimní zahradou a kuchyní bleskne unavenýma očima po krbu, kde se navzdory klimatizaci potí jeden holohlavý chlápek. 70% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Vytoužený a zasloužený Oscar pro Julii Roberts. Mistrně zahraná role Erin Brockovich, na kterou bohužel J.Roberts zapomněla ve svém dlouhém děkovném projevu na předávání Oscarů (této ženě by přeci měla nejvíc poděkovat - kdyby jí nebylo, těžko by se teď Julia mohla těšit z naleštěného Oscara). I další herecké výkony stojí za zmínku. Obzvlášt Albert Finney zde už po několikáte utvrdil své herecké umění. A role také perfektně sedla Aaronu Eckhartovi. K tomu si přidejme výbornou režii a scénář a máme na světě to, co z toho vzniklo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 52 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 125,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 256,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama